Päihtymyksen eri tasot

Päihtymyksen eri tasot

Enemmistö ihmisistä ei tiedä, että kannabiksen käyttöön liittyen on olemassa kahdenlaista päihtymyksen tasoa. Ensimmäistä päihtymyksen tasoa kutsutaan akuutiksi päihtymykseksi ja toinen on kroonisempi päihtymys, joka ilmenee kun kannabista käytetään säännöllisemmin.

PÄIHTYMYS 1

On se päihtymys, joka tulee heti käytön jälkeen ja kestää noin 15–45 minuuttia.

Ensimmäisen päihtymyksen aiheuttaa pääasiassa THC, joka on teholta nopea sekä CBD, joka vaikuttaa nukuttavasti. Tämän päihtymyksen aikana satttaa tuntea sydämentykytystä, huimausta, erilaisia voimistuneita tunteita, valonarkuutta, pulssin kiihtymistä sekä suun ja nielun kuivuutta muutaman fyysisen oireen mainitakseni. Sinusta voi myös tulla ulospäinsuuntautuneempi, hihittelevä ja puhelias ja kokea että ajatustoiminasi on kohonneempi. Saatat myös kokea huolestuneisuutta ja rauhattomuutta.

Tämän päihtymyksen jälkeen tulee päihtymys, joka kestää 3-4 tuntia. Ainakin jos on vasta aloittanut kannabiksen käytön. Tämän päihtymyksen aikana saatat tuntea olosi sisäänpäinsuuntautuneeksi, sekavaksi ja uneliaaksi - saatat päättää uppoutua johonkin tiettyyn asiaan kuten musiikin kuuntelemiseen, pelien pelaamiseen tai ajattelemiseen. Tässä ajassa saatat kokea värit, hajut, äänet, maut ja tunteet tavallista voimakkaampana. Saatat myös saada uusia assosiaatioita ja ajatukset virtaavat ja lentävät samanaikaisesti kuin ajankulku ajattelussa keskeytyy. Voit kokea tarvetta puhua ja puheesi saattaa olla fragmentaarista ja ehkä katkonaista. Nyt reaktiokyky on huonontunut 20–70 %, muistihäiriöitä ja huonontunutta lähimuistia ilmenee.

Impulssien kontroloiminnen on tässä vaiheessa aiempaa vaikempaa ja henkilö tekee ,asioita joita ei muuten tekisi.

PÄIHTYMYS 2

Tästä päihtymyksen tasosta moni ei tiedä. Jos käyttää kannabista säännöllisesti akuutti päihtymys vaihtuu krooniseen päihtymykseen. Akuutin päihtymyksen vaikutus lyhenee huomattavasti ja krooninen päihtymys tulee sen tilalle. Krooninen päihtymys säilyy myös käyttökertojen välissä, koska krooninen päihtymys on vallassa jos käyttää ainetta niin usein, ettei kannabinoidit ehdi poistua kehosta käyttökertojen välissä. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että siihen voi mennä jopa puoli vuotta jos polttaa useammin kuin kolme kertaa viikossa.

HUOM! Kannabiksen vaikutuksen alaisena ei missään nimessä saa ajaa autolla tai muulla ajoneuvolla - se voi aiheuttaa hengenvaaraa liikenteessä muun muassa siksi että reaktiokyky on silloin heikentynyt huomattavsti! 

Ei toivottu vaikutus

Ei toivottu vaikutus on päihtymys, joka tuntuu epämukavalta. Kun on kyse kannabiksesta, se voi tarkoittaa paniikin ja ahdistuksen tunteita.