Monenlaisia aineita

Monenlaisia aineita

Monenlaisia aineita

Tetrahydrokannabinoli THC on se aine, jota useimmiten mitataan, jotta voidaan määrittää kannabiksen voimakkuus. Huumeteollisuus pyrkii tuottamaan aina vain voimakkaampia muotoja kannabiksesta, ja siksi se kannabis jota on nykyään, on huomattavasti voimakkaampaa kuin se, jota oli esimerkiksi 1970-luvulla. Nykyään THC arvo on keskimäärin 5-6 kertaa korkeampi kuin se oli tuolloin.

Kannabidiolin (CBD) pitäisi suojata haittavaikutuksilta kuten esimerkiksi epileptisiä kohtauksia tai psykooseja vastaan. Yleensä CBD:tä kuitenkin on paljon vähemmän kuin THC:tä. CBD alkaa vaikuttaa kannabiksen käytön myöhemmässä vaiheessa. Uusissa voimakkaimmissa versioissa, joissa THC on korkeampi, CBD:n osuutta ei ole lisätty, mikä siis lisää negatiivisten vaikutusten riskejä.

Näiden lisäksi kannabiksessa on satoja muita eri aineita, yli 480.

Kaikista näistä aineista noin 80 on kannabinoideja. Se kannabis, mitä kehoon menee kasvin käytöstä, varastoituu rasvakudoksiin, kuten aivoihin ja sisäelimiin.

Yleisin kannabisvalmiste on Marihuana

Marihuana on kuivatettuja lehtiä, jotka jauhetaan rikki ja poltetaan. Ne sisältävät vaihtelevia määriä THC.tä valmistamistavasta riippuen. Kuivatetuttuja naaraskukkia, jotka myös voidaan käyttää, kutsutaan budseiksi.

Marihuana -nimen alkuperä on Meksikossa. Marihuana kääritään tavallisesti paperiin savukkeen tavoin ja sitä kutsutaan sätkäksi/jointiksi. Marihuanasätkä eroaa tavallisesta savukkeesta siten, että tupakanfiltteri on useimmiten vaihdettu rytistettyyn paperinpalaseen. Näin ollen sätkän polttaminen on vaarallisempaa keuhkoille kuin tavallisen tupakan polttaminen on.

Sätkä on yleensä kartion mallinen ja sen toinen pää on kiedottu yhteen. Joissain tapauksissa käytetään isompaa tai useampaa pientä savukepaperia kun se kääritään. Marihuanaa saatetaan myös sekoittaa tupakan kanssa.

Marihuanaa sisältävän savukkeen tunnistaa ulkonäöon lisäksi myös hajusta. Se haisee monesti makeammalta kuin tupakka (imelältä) ja savu voi olla vaaleampaa ja voimakkaampaa kuin savukkeen savu.

Marihuanaa suodatetaan myös teeksi, sekoitetaan ruokaan tai poltetaan vesipiipusta, jota kutsutaan bongiksi. Kotitekoinen bong voi olla tehty esimerkiksi muovipuollosta.

Marihuana on nykyään voimakkaampaa kuin se oli ennen. Viljelymenetelmät ja valikoiva siementen käyttö ovat mahdollistaneet voimakkaamman huumeen saannin. Tuloksena on huomattava lisäys marihuanaan liittyviin kiireellisiin ensiaputoimiin nuorten keskuudessa. Siksi, että voimakkaammassa versiossa useimmiten on enemmän THC.tä kuin suojaavaa CBD:tä, voi sitä käyttävät henkilöt kokea voimakkaita ahdistuneisuuden tunteita tai saada psykoosin oireita. Marihuana sisältää poikkeuksetta 1-20 % THC:tä.

Hasis – toiseksi yleisin

Hasis on pihkalla yhteen painettuja kuivattuja kasvin osia. Erityisesti kannabiksen naaraskukka sisältää paljon THC:tä. Sitä voidaan sekä syödä että polttaa. Mikäli hasis lämmitetään pehmeäksi sitä voidaan sekoittaa tupakan kanssa ja polttaa sitten sätkässä, bongilla tai piipulla. Hasis on yleensä marihuanaa voimakkaampaa. Se sisältää noin 5-25 % THC:tä.

Hasisöljy on ehkä harvinaisin. Se sisältää 4-60 % THC:tä. Öljyä laitetaan savukkeisiin tai johonkin nesteeseen, jota juodaan. Tämä on valmisteista voimakkain.