Huumausaineet

Huumausaineet

Näillä sivuilla tarkastelemme yleisellä tasolla huumausaineiden väärinkäyttöä ja huumeriippuvuutta. Mikäli haluat tietoa jostain tietyistä huumausaineista, niiden vaikutuksesta, levinneisyydestä Pohjanmaalla jne. saat sitä vierailemalla seuraavilla nettisivustoilla tai ottamalla yhteyttä seuraaviin järjestöihin.

Päihdelinkki - Droglänken
"Päihdelinkki on ollut vuodesta 1996 Suomen suosituin verkkopalvelu päihteistä ja riippuvuuksista. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille ja heidän läheisilleen, sekä kaikille päihdetiedosta kiinnostuneille. Palvelu on hyödyllinen myös ammattilaisille ja opiskelijoille."

Irti huumeista ry - Fri från narkotika rf
"Irti Huumeista ry toimii huumeiden käyttäjien ja heidän läheistensä tukena ja äänitorvena sekä tekee ehkäisevää päihdetyötä. Toiminnan tarkoituksena on huumeiden käytön ennaltaehkäisy, huumeiden käyttäjien tukeminen käytön lopettamiseksi, käyttäjien läheisten tukeminen, vaikuttaminen ehkäisevän ja korjaavan huumetyön kehittämiseksi maassamme, työskentely rajoittavan huumausainepolitiikan säilyttämiseksi ja huumeiden käyttäjien ja heidän läheistensä edunvalvonta."

Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik rf i Svenskfinland (materiaalia ruotsiksi)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta voi lukea Päihdetutkimuksen 2014 tuloksia  jos olet kiinnostunut muun muassa kannabiksesta, sekakäytöstä ja urheilijoiden dopingaineiden käytöstä.

Poliisin sivuilta löytyy tietoa siitä, mitä tapahtuu jos jää kiinni laittomasta rangaistavasta huumeidenkäytöstä.  Nettipoliiselita aiheesta voi kysyä nimettömänä Kysy Pois! -neuvontapalvelun kautta täällä Decibelin sivuilla tai Facebookissa (etsi nimellä "konstaapeli"...) 

Huumausaineiden väärinkäyttö ja huumeriippuvuus

Niille päihteille, jotka ovat laittomia tänään - tai joista tulee laittomia kunhan laki ehtii niiden kannoille - on yhteistä se, että kaikista voi hyvin nopeasti ja voimakkaasti tulla riippuvaiseksi (jos sitä verrataan vaikkapa shoppailuriippuvuuteen). Huumetta ei myöskään voi "käyttää", koska se on laiton ja vahingollinen se luokitellaan automaattisesti väärinkäytöksi.