Ihastuminen ja rakkaus

Ihastuminen ja rakkaus

Sivu lyhyesti: Ihastuminen on luonnollinen osa elämää ja kaikki kokevat ihastumisen tunteita jossain vaiheessa elämää. Decibel on kokonut sinulle infopaketin valmiiksi siihen kun se päivä koittaa, että huomaat olevasi tilanteessa, jossa joku tietty ihminen pyörii ajatuksissasi ja katseesi karkailee hänen luokseen useammin kuin ehkä "pitäisi".

Ihastuminen...

Ihastuminen on luonnollinen osa elämää ja kaikki kokevat ihastumisen tunteita jossain vaiheessa elämää. Toiseen ihmiseen tykästyminen ei myöskään katso aikaa, paikkaa, ikää tai sukupuolta. Ihastuminen on myös siitä ”helppoa”, että siihen ei kuulu sitoumuksia, ei rikottuja sopimuksia, ei ristiriitoja tai lupauksia.

Ihastuminen on valinta - tunteita voi ruokkia tai ne voi jättää huomioimatta. Jos ihastumisen haluaa etenevän seuraavalle tasolle, voi seuraava askel olla kyseiseen ihmiseen kontaktin ottaminen ja häntä lähestyminen. Ajatus voi tuntua aluksi jännittävältä ja jopa pelottavalta, sillä tilanteessa on aina läsnä myös torjutuksi tulemisen mahdollisuus. Tästä syystä moni epäröi lähestyä ihastustaan – mutta monesti riskin ottaminen kannattaa, myös rukkasten pelosta huolimatta.

Rakkauselämään, kuin niin moneen muuhunkin elämän osaan, pätee sanonta ”se ei pelaa, joka pelkää”.

Parhaimmassa tapauksessa pieni rohkeneminen ja toisen huomion kiinnittäminen voi johtaa johonkin ja ihastuksen ollessa molemminpuolista, tuloksena voi olla vaikkapa seurustelu ja kestävä parisuhde.

Jos ja kun se päivä koittaa, että huomaat olevasi tilanteessa, jossa joku tietty ihminen pyörii ajatuksissasi ja katseesi karkailee hänen luokseen useammin kuin ehkä ”pitäisi” – on sinun ehkä syytä tehdä asialle jotain? Tämän varalta ja tätä varten olemme keränneet teille paketin ihastumisesta ja flirttailusta – poimi täältä eväät, joiden avulla ehkä rohkenet ottaa yhteyttä juuri omaan ihastukseesi ja antaa rakkaudelle mahdollisuuden.

... ja rakkaus.

Onko olemassa mitään ihanampaa kuin rakkaus?
Onko olemassa mitään kamalampaa kuin rakkaus?

Oikeastaan sanotaan, että ketään ei aleta rakastamaan ennen kuin on ollut yhdessä hyvän tovin, kun ensirakkaus hiipuu vaihtuakseen pysyvämpään ja syvempään rakkauteen. Että kaikki sitä ennen vain on vahvaa-vahvempaa-vahvinta IHASTUMISTA. Että vaikka haluaisi sanoa rakastavansa tuota henkilöä, ketä katsoo kaukaa tai johon yrittää saada yhteyden, tulisi puhua ihastumisesta rakastumisen sijaan.

Yleensä kuitenkin puhutaan rakastumisesta ihastumisen sijaan, ja siksi sana rakkaus on myös mukana näiden tietosivujen teksteissä.

Mutta kuten moni muukin asia aina kitaransoitosta seksiin, myös rakastaminen vaatii harjoittelua. Kukaan ei syntyessään ole ihmissuhteiden asiantuntija, eikä kellään ole synnynnäistä taitoa flirttailla ja seurustella. Miksi ihmiset muuten eroaisivat?

Tässä osiossa yritämme antaa teille vinkkejä, neuvoja, kokemuksia ja psykologisia keinoja jne. jotta selviäisitte kuivin jaloin ainakin isoimpien rakkaudenvirheiden ja -vahinkojen verkosta.

Vasemmasta laidasta löydät aiheeseen kokoamamme sivut. Jos olet parisuhteessa, katso Parisuhde!

Sanottua Rakkaudesta teiltä, jotka olette kysyneet Kysy Pois! -palstalla:

Rakkaus on sitä, kun "sattuu kaikkialle, mutta yrität silti pitää hyvän rydin kun Hän näkee" (Tyttö 17v)
"Kuitenkin se tuntuu ihan fksjdfklöäsdfdijskdl, jos tiedätte mitä tarkoitan!" (Tyttö 16v)

Terveisin nuorisotiedottajat Lena, Liselott ja Sanna