Parisuhde

Parisuhde

Jesss! Me nuorisotiedottajat rakastamme puhua (kirjoittaa) rakkaudesta, niin vastauksina kysymyksiinne kuin informaatiosivuiksi tieto-osioon täällä Decibelissä. Rakkaus on aiheena vaikea, mutta samalla niin suuri, mielenkiintoinen ja antoisa. Aiemmin olemme kertoneet kuinka omaa kiinnostuksenkohdetta voi lähestyä ja miten flirttaillaan. Nyt on aika perehtyä itse parisuhteeseen – niin, sillä meitä kaikkiahan kiinnostaa mitä tapahtuu sitten, kun ollaan jo yhdessä!?

Miten parisuhteessa ollaan ja miten sitä ylläpidetään, ovat asioita, jotka meidän kaikkien tulee OPPIA.

Tällaiset taidot eivät ole synnynnäisiä, vaan me keräämme neuvoja, niksejä, ymmärrystä ja kokemuksia näistä koko elämämme ajan. Aloitamme tiedonkeruun jo lapsena katsomalla ja tutkiskelemalla vanhempiamme ja leikkimällä hää- ja perheleikkejä. Vuosien saatossa poimimme tietoa myös kirjoista ja elokuvista, katsomalla ystäviemme suhteita ja tietenkin lopulta myös omien kokemuksiemme kautta. Kukaan ei kuitenkaan koskaan ole täysin oppinut rakkaudessa ja parisuhteissa, eikä kukaan tule ikinä olemaan se täydellinen tyttö- tai poikaystävä!

Olemmehan me kaikki vain ihmisiä.

Onneksi oppiakseen ei kuitenkaan tarvitse kokea kaikkea itse ja sitä kautta voi myös välttää joitakin muiden tekemiä virheitä. Esimerkiksi syvälliset keskustelut rakkaudesta ystävien kesken voivat olla erittäin opettavaisia! Toinen tapa kerätä tietoa rakkaudesta ja parisuhteista ”ilmaiseksi”, ilman että oma sydän saa kolhuja, on lukea niistä täällä Decibel.fi:ssä! Aivan kuten tapaamme sanoa koulukiertueillamme, on tämä juuri sellaista hyödyllistä tietoa, jota kannattaa laittaa korvan taakse odottamaan sitä päivää, kun sitä tarvitsee. Voihan olla, ettei itse edes kohtaa näitä ongelmia, koska kauan sitten luki Decibelistä miten kannattaa riidellä.

Sinulla ei siis tarvitse olla tyttö- tai poikaystävää tällä hetkellä lukeaksesi tätä tietopakettia!

Vaikka tietenkään mekään emme ole mitään rakkauden asiantuntijoita. Olemme kuitenkin keränneet tietoa ja taitoa useilta eri tahoilta auttaaksemme TEITÄ! Tammikuussa saimme kuulla paljon metodista, jota käytetään etenkin pariterapiassa esim. seurakuntien perheneuvonnassa. Kysyimme metodin laatijilta lupaa käyttää heidän materiaaliansa Decibelissä – uudelleen muotoiltina tietenkin, jotta se soveltuisi ”tyypillisen pohjanmaalaisen nuoren rakkauselämän” kiemuroihin – johon saimme luvan.

Metodia kutsutaan ”Parisuhteen palikoiksi” www.parisuhteenpalikat.fi, ja se on kehitetty helpottamaan hahmotusta siitä, mistä osista parisuhde koostuu. Työkalun avulla on helpompaa nähdä missä parisuhteen mahdolliset ongelmat sijaitsevat ja näin ollen niistä on helpompaa myös puhua ja mahdollisesti ratkaista ongelmat.

Mietitkö jotain rakkauden tai parisuhteiden tiimoilta? Lähetä meille kysymyksesi Kysy Pois -osiossa, niin pyrimme auttamaan sinua!

19.08.2019

Tyvärr händer det här titt som tätt, till och med utan att parterna själva ens märker det. Vardagen kan ta över helt, så att allt blir tråkig rutin. Man tar varandra för givet. Kanske det är evigheter...
Lue lisää

19.08.2019

Varje människa har sin egen uppfattning om vad som egentligen räknas som otrohet. Det kan vara bra att ta upp frågan om otrohet så att båda partners har en klar uppfattning om hur man ser på otrohet m...
Lue lisää

19.08.2019

Man kan tala om normal eller överdriven och ologisk svartsjuka. Normal svartsjuka är när de flesta av oss nog skulle hålla med om att det finns skäl till svartsjukan, som när partnern öppet flirtar me...
Lue lisää

19.08.2019

Bråk är en naturlig del av förhållandet – det hör till att bråka. Gräl kan vara nyttiga för förhållandet och leda till något gott, så länge man kan bråka på ett konstruktivt sätt. Att bråka på ett kon...
Lue lisää