Boka resa?

11.03.2020
Hej!
Tänkte boka en resa till hösten men kommer troligtvis börja på ÅA i höst ( om jag slipper in självklart men vill räkna ifall om).
Letade på ÅA’s sida men hittade inget om när det är höstlov, skulle gärna vilja boka resan nu men skulle inte vilja missa skola så min fråga är när ÅA i vasa har höstlov?
Och vågar man boka resa nu trots coronavirus, hoppas ju på något sätt att det är över vid det laget men kanske säkrast att boka flyg och hotell som är återbetalningskrav ifall man blir tvungen att avboka? Res sugen
Johanna Nylund

Praktikant Socionomstuderande Johanna svarar

12.03.2020

Hej!

När man går i universitet/yrkeshögskola har man inget officiellt höstlov, det varierar ofta från år till år och det beror också på hur kurserna i skolan går. Ofta har de undervisningsfritt under höstloven. Höstlovet är alltid under vecka 42, precis som i grundskolan.

När man studerar är det svårt att planera långt på förhand. Ibland man vara borta någon gång från föreläsningarna om man kommer överens med lärarna och det inte är obligatorisk närvaro på just den lektionen man planerar att vara borta från.

Det är en bra ide att ta avbokningsskydd när man bokar resa nu, så man får pengarna tillbaka ifall bolaget ställer in resan. Tänk också på vart du bokar, så du inte bokar till ett karantänområde/land. Italien är nujust ett land vart man inte ska eller kan resa. 

Hoppas du fick svar på din fråga!

Kram 

Johanna

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.