Tappar vänner

29.03.2020
Vad ska jag göra mina vänner enda sen dagis (är nu 16) håller på att glida ifrån mej. Vi har alltid varit en trio men nu har hittat en som börjar ta över min ”plats”. De är hela tiden tillsammans men frågar aldrig ifall ja vill komma med. Ja kan int prata om det med dom fö ja ha en gång förslkt men dom har bara tyckt ja överdriver och att de int alls är sant och tycker jag är löjlig och anvönder det sedan emot mej. Om jag slutar försöka hålla kontakt kommer vi inte vara vänner mera om en månad eftersom det är jag som gör all effort. Och om jag lämnar dom kommer jag inte ha några vänner alls att vara med så det är inte heller ett alternativ. Va ska ja göra?? Tredzxc
luckan

UngInfo svarar

02.04.2020

Hej!

Vad tråkigt att höra om att du känner att dina vänner glider ifrån dig. Det är aldrig roligt att känna sig utanför. Jag vill även säga att det är otroligt starkt av dig att du vågat ta upp detta med dina vänner, även om det inte gått som du önskat dig så är det starkt att våga tala om sina känslor! 

Att vänner glider ifrån varandra är tyvärr ganska vanligt. Detta kan påverkas av flera olika saker, men ofta handlar det om att man växer isär och till exempel hittar nya intressen. Det är även tråkigt att inte dina vänner tar din oro över vänskapen på allvar. Du har rätt till din egna upplevelse och dina känslor gällande situationen. Det är okej att du känner så som du gör och jag tycker du bra kan ta upp detta en gång till med dina vänner! Kanske ta upp det med en vän i taget, om det känns lättare att ha diskussionen först bara på tumanhand?


Du kan också försöka hitta nya gemensamma intressen med dina vänner. Hitta på något roligt att göra tillsammans som kunde föra er samman.

Kom ihåg också att vänskap ska vara något som ger dig energi och styrka, och inte bara tar av den. Det kanske är också värt för dig att fundera på hur mycket mer energi du vill lägga in i denhär vänskapen. 


Det finns också fler som du där ute, som känner liknande om sina vänskaper. Det finns flera sätt att träffa nya vänner på, som hobbyn eller olika ställen på nätet, som instagram eller Snapchat. Kanske det även finns någon runt dig redan färdigt som kunde bli en god vän! Men jag tycker du även ska ta diskussionen med dina vänner en gång till, så att de faktiskt förstår hur du känner dig. Jag hoppas verkligen allt ordnar sig på bästa sätt!

Ta hand om dig!

Jeanina Cooper, socionomstuderande, praktik på Unginfo Luckan  

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.