Allt det andra

Här kan du söka efter frågor i kategorin Allt det andra!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Trafik och fordon" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Trafik och fordon" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Trafik och fordon.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Udda problem
15.04.2018
Hej. har ett riktigt udda "problem". det är så att jag inte har har använt stövlar sedan jag kanske gick i 2an, och nu när jag fick mopedkortet tvingade mamma mej att köpa gummistövlar nu när jag ska köra moped på våren då det är blött. Problemet är det att sen jag då började använda gummistövlar igen har jag börjat tycka som mycket om det jag vill...
Visa hela frågan och svaret
Hej. har ett riktigt udda "problem". det är så att jag inte har har använt stövlar sedan jag kanske gick i 2an, och nu när jag fick mopedkortet tvingade mamma mej att köpa gummistövlar nu när jag ska köra moped på våren då det är blött. Problemet är det att sen jag då började använda gummistövlar igen har jag börjat tycka som mycket om det jag vill ha det hela tiden. Det är helt sjukt. Jag vill helre ha gummistövlar än vanliga skor. Tycker det är så skönt med det där höga skaftet, och det där att bara trycka in foten i stöveln utan att hålla på med skosnören, och speciellt det där vattentetheten. Jag tar på mig gummistövlar varj gång jag ska ut och köra. men det känns så pinsamt då det har visat sig att ingen annan har stövlar. gör ju för den delen inte saken betträ att jag är väldigt kort, så stövelskaftet går ända upp till knärna på mig, så det måste ju säkert se väldigt dumt ut när jag kommer körande. det här är sååå frustrerande Y-DT
Sandra johansson
Praktikanten socionomstuderande Sandra J svarar:
Besvarad: 16.04.2018

Hej!
Vet du vad? Du skall inte bry dig om vad andra tycker och tänker!

Och det är inget fel på gummistövlar, de är hur praktiska som helst! Som du själv sa håller de vatten, man behöver inte hålla på med skosnören, som sen kan plötsligt öppna sig när man går plus att de är höga, så byxorna blir inte skitiga av allt slask som sprättar upp.

Dessutom tror jag att andra bryr sig mer om vad de själva har på sig så de inte märker vad andra har på sig.
Det är inget pinsamt med att ha gummistövlar, det är mer ett smart val!

Ha det bra!
Kramar, praktikanten Sandra

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Allt det andra

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!