Allt det andra

Här kan du söka efter frågor i kategorin Allt det andra!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Trafik och fordon" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Trafik och fordon" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Trafik och fordon.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

var sälja böcker?
07.06.2010
Jag har en massa böcker här hemma, som jag inte har det minsta användning av. Jag skulle vilja sälja bort dem, men finns det t.ex. någon loppis på nätet eller något, där man kan sälja böcker? Eller någon loppis i t.ex. Vasa?
Visa hela frågan och svaret
Jag har en massa böcker här hemma, som jag inte har det minsta användning av. Jag skulle vilja sälja bort dem, men finns det t.ex. någon loppis på nätet eller något, där man kan sälja böcker? Eller någon loppis i t.ex. Vasa?
svarar:
Besvarad: 25.11.2011

Hej!

Det finns flera lätta sätt att sälja bort sina böcker - jag skulle faktiskt säga att det är knepigast att sälja dem via Internet. Det därför att det dels innebär en massa jobb med att skriva in de olika böckerna i tex Huuto.net (beskriva dem, prissätta, följa upp om någon bjudit på dem osv) och dels jobbigt att sätta dem på posten och kolla att pengarna för dem faktiskt kommer in på ditt konto. Fullkomligt onödigt för ett par euro per bok. Dessutom vet jag inte hur mycket folk fyndar böcker på nät-loppisar, böcker är nog något som man måste få bläddra lite i och impulsköpa, inget man letar efter.

Det absolut lättaste sättet, men som kanske inte ger sååå mycket pengar för dem, är att föra dem till ett antikvariat. I Vasa finns det två stycken, ett på Kyrkoesplanaden och ett på Handelsesplanaden. Då är det bara att packa böckerna (även tidningar och faktaböpcker) i plastkassar, traska in till antikvariatet, lägga dem på disken och fråga hur mycket du får för dem. De har vissa fastställda taxor och beaktar samtidigt i vilket skick och hur gammal boken är. Vissa böcker och tidningar kan ge dig någon euro, andra (tex vanliga pocket-deckare) vill de inte så gärna ta emot, men kan tex be dig byta dem mot andra pocket-böcker, som de har i sina hyllor. Hur som haver kan du tjäna en del på att sälja dem till ett antikvariat.

Det andra rekommenderade sättet är att boka ett bord på ett loppis där du inte behöver stå själv och sälja utan kan betala en bordshyra för en vecka eller fler, prissätta och skriva bordsnummer på samt föra dit dina saker och så sköter det sig själv. Du behöver bara "städa" dina saker lite nu som då och sedan hämta pengarna och det som blivit kvar när du sagt upp bordet. Adam&Ewa och CityKirppis i Vasa fungerar så. Där kan du sälja ganska bra, beroende på vad det är för slags böcker. Jag sålde tex svenska moderna deckare typ Liza Marklund där för 2,5 och de gick åt som smör. Likadant med fina inbundna trädgårdsböcker för 6€. Men det beror helt på vilken typ av böcker det är. Även vissa tidningar borde gå åt som smör där, tex Veckorevyn. Dessa loppisar kan dock ha upp till en månads väntetid, men ströva runt på dem och kika priser på motsvarande böcker som de du tänkte sälja - kanske du kommer på annat som du kunde sälja på samma gång, tex kläder och gamla leksaker?

Sedan finns det även olika "engångsloppisar" tex som någon uf-förening ordnar, på marknader osv.

Hälsar webbredaktören Liselott

Skriv kommentar
Mollom CAPTCHA
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Allt det andra

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!