Ingen ork

12.07.2021
Hej! Jag vill börja träna för jag är överviktig (har kollat med läkare) och dagen innan planerar jag allt jag ska göra och är taggad men när dagen väl är inne så skiter jag i allt och kommer inte ens ur sängen på hela dagen…det är så irriterande men jag har noll motivation fast jag var så taggad dagen innan
Vad ska jag göra?

Kostrådgivaren och personliga tränaren Melinda svarar

19.07.2021

Hej, 

Jag skall försöka svara på din fråga så bra jag kan. Det är svårt att få till träning och speciellt utmanande då man känner sig deppig. Det allra viktigaste är att du är nöjd med det lilla i början för det är just där du börjar. Du kanske sätter ribban för högt och därför inte kommer dig för. Sätt små mål vad du skall träna varje dag. Ibland kan det kanske bara handla om att stiga upp och göra 20 knäböj. Efter det kanske en promenad på 20 minuter. Små överkomliga saker du gör under dagen blir sammantaget till något bra. Samtidigt skapar du en vana som din kropp inte vill vara utan. 

Du kanske är lätt deprimerad? Då är samtalsterapi bra. Din övervikt kan också ha samband med depression. Något som också hjälper dig må bättre psykiskt är just träning. Vid lätt deppighet kan träning ha lika bra effekt som medicin. 

Är det någon träningsform du gillar bättre så gör du det. Men små mål, något varje dag, var nöjd att du gör något men höj ribban efter en tid. Planering jo viktigt. Tänk Långsiktigt också. Det finns inga genvägar när det gäller att komma igång eller att komma ner i vikt. 

 

Hoppas du fått något svar iallafall. Lycka till! 

M.v.h Lic. Medicinsk tränare Melinda Backlund

MindBody Balans

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hejj! Kan man på kotipizza använda flera pizzapass som totalt bildar 10 pass? Som tex 2 st på ett 2 st på ett och 4 på ett? Gäller det då eller måata man ha ett fullt?
Läs mera

Hej Decibel. Ni borde göra det enklare för oss som söker efter frågor från tidigare år. Jag är en person som söker efter en fråga som jag minns att jag ställde sommaren 2017. Men hemsidan och att ta s...
Läs mera

Hejsan, min flickvän vill ha blöja på sig. Det är inget problem för mig, jag tycker det är sexigt. Jag bara undrar var man kan köpa större modeller av blöjor?
Läs mera

Kuinka paljon siitä tulee decibeliä? Ja mikä on hyvä skoba?
Läs mera