ljuga?

23.10.2019
E det fel att ljuga om vem man är..? Jag brukar klä ut mig till nån annan, ibland motsatt kön, o ljuga ihop historier om mig själv alltså jag hittar på en ny identitet o skådespelar sen :P Jag gör detta bara med främlingar o aldrig i hemtrakten o lurar int nån på någo illa sätt utan mera bara skådespelar för jag vill int va mig själv. När jag får vara i en roll o hitta på en ny identitet känner jag mig jätte självsäker o vågar prata med främlingar i butiken o på stan o träffa nya människor. Människorna jag möter har jag förstås int kontakt med sen mera utan det e mer typ så att jag träffar nån på typ biblioteket o vi spelar brädspel tillsammans o sen träffas vi aldrig mer, de e liksom små möten i vardagen eller hur man nu säger.

Ibland ber jag kompisar kalla mig med ett annat namn o dom blir förvirrade för dom fattar int grejen. Dom tycker jag gör fel när jag ljuger om min identitet o lurar människor såhär. Det känns jättebefriande att låtsas vara nån annan o jag gillar det, allt ifrån att välja kläder o klä ut mig till att hitta på en ny identitet och testa den. Det e ett billigt vardagsnöje för mig o jag har inte hobbyer så det känns roligt att ha något att göra o som mig själv skulle jag inte våga göra sånt jag gör när jag e nån annan. Jag skulle aldrig såra eller lura nån genom det för jag vill ju bara skådespela o för en stund glömma vem jag e!! Men nu har jag börjat tänka om det e fel på någo sätt för mina kompisar tycker det e onormalt o brottsligt :''( ____anonym____
luckan

UngInfo svarar

06.11.2019

Hej! Det är en mycket intressant fråga du har. Det är ju bra då man är ung att lite prova på olika identiteter, medan man funderar ut vem man själv riktigt är och vem man vill vara. Att testa på olika personligheter kan ju ge en bredare bild av vad det finns för möjligheter. Så länge ingen blir sårad eller känner sig lurad, så ser jag inte att det skulle vara så farligt. Man måste ju bara se till så att andra kanske också förstår att det är lite på skoj. Om någon till exempel skulle bli väldigt fäst vid en av dina karaktärer och sen får veta att denhär personen är helt påhittad och inte alls finns, kan det kännas väldigt jobbigt för hen. Men så länge det är småprat och inga djupare relationer som bygger på något som inte är riktigt så ser jag inte det som ett problem. Det låter ju som du skulle ha en bra fallenhet och intresse för teater och skådespeleri, kanske det kunde vara något att satsa på? Fortsätt njuta av att vara den du vill vara och göra det du tycker om, bara du kommer ihåg att ta andras känslor i beaktande!

Med vänlig hälsning,

Psykolog Helena

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.