Maine coons kattungar

03.11.2019
Hej jag undrar om ni skulle veta eller hitta nånting om maine coon kattungar som är närmare österbotten. Jag har sökt nu länge men har inge lycka. Tacksam för svar. Katt galen
Julia Sodergard

Praktikant socionomstuderande Julia svarar

05.11.2019

Hej!

Mysigt med en Maine Coon, en sådan skulle jag också kunna ha! Har du kollat på mainecoon.fi? Där hittar du uppfödare runt om i Finland, på listan över uppfödare så finns det en i Vasa och en i Ilmajoki. Uppfödarna har finskspråkiga namn så om du inte kan finska så kanske du kan få hjälp av någon om du vill kontakta dem. Har du prövat söka på tori.fi eller findit.fi? Jag hittar en kull i Jakobstad genom findit.fi Kattungarna är renrasiga men endast pappan är registrerad. Du väljer själv om du vill att din katt ska vara registrerad. Då måste båda föräldrarna också vara det.

Om du kontaktar en uppfödare som finns på listan över rasföreningens uppfödare så kan du ju få reda på om de har planerat någon kull och när de ska födas och eventuellt få reservera en på förhand. En kattunge som kommer från rasföreningens uppfödare har föräldrar som genomgått omfattande hälsoundersökningar och är eventuellt friskare än kattungar till föräldrar som inte gjort det. Åtminstone vet man mer om föräldrarnas hälsa vilket kan vara till fördel.

Lycka till!

 

Kram, Julia

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.