Min bror svek vårt löfte

01.12.2019
Ni får gärna svara på frågan fast den till mest är i hemliga rutan. För att risken för att bli busted är stor :) Rubriken säger vad det handlar om. Slayer_872_
luckan

UngInfo svarar

11.12.2019

Hej Slayer,

Tack för din fråga. Det är tungt när någon som är viktig för oss och som vi litar på bryter ett löfte, och gör något som är helt emot det vi själva önskar, hoppas och förväntar oss av hen. Det kan kännas som ett stort svek, till och med som om vi förlorar den personen. Förlorar någon som är mycket viktig. Och utöver det står vi dessutom inför en helt annan utmaning. Hur blir det nu? Hur skall jag fortsätta på den väg vi skulle gå tillsammans? Det är okej att känna sig ledsen, besviken, arg eller förvirrad, eller ibland alla på samma gång. Det finns inget enkelt svar på hur man kan gå vidare, och det är bra att komma ihåg att det kanske inte känns bättre genast. Det är okej om det tar en tid innan det går att tänka praktiskt på saken. Det är ändå tydligt i det du berättar i hemliga rutan att du redan har kunnat tänka igenom situationen och har kunnat se det från flera perspektiv.

Alla förändras med tiden och det är svårt att kunna påverka, fastän ni tillsammans bestämt att så aldrig får ske. Yttre omständigheter påverkar oss alla dagligen, huruvida vi vill det eller inte. Kanske det inte är så farligt att en del saker förändras, viktigaste är att hitta de saker som är viktiga er emellan. Individuellt utvecklas ni kanske på lite olika sätt, men det behöver inte betyda att det ni har som bröder skulle förändras. Ni är två personer med era egna livsstigar, som ni båda behöver få gå på ert eget sätt.

 Du har redan gjort en bra grej och skrivit ner dina tankar och känslor för att få klarhet i dem, och det är som sagt tydligt att du redan har kommit en god bit vidare i frågan. Det som du skulle kunna fundera på är hur ni två skulle kunna prata om saken. Efter ett svek kan det kännas som att man inte alls kan ha ett förhållande med den som svikit. Men det kan också innebära att ett förhållande inte alls tar slut, utan förändras. Det låter som om ni har stått varandra nära, och det är nästan alltid möjligt att på nåt sätt hitta tillbaka till varandra. Är det något ni skulle kunna prata om? Kanske det finns något i din brors beslut som också du själv funderar på? Eventuellt kan en diskussion kring hur ni känner och tänker leda till en bättre förståelse för varandra och att ni hittar ett nytt sätt att vara tillsammans som känns bra för er båda två?

 Vi hoppas det här svaret hjälper dig en liten bit till på vägen.

 Vänliga hälsningar, Krisarbetare Charlotte Wieliczko & Lina Kaivos

Krisjouren för unga

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.