streetdance

30.04.2014
Hej! finns streetdance som "på riktigt" typ i u.s.a? och jag skulle vara intresserad att börja med det så finns det någon dansskola (streetdance) i vasa-närpes området? undrande kille

Ungdomsinformatören Lena svarar

08.05.2014

Hej!

I Vasa finns åtminstone dansskolan Kipinä som har ett brett lektionsutbud. Något som du kanske skulle vara intresserad av är tex:

"HIPHOP / LYRICAL HIPHOP / ÄIJÄHIPHOP
Under den här energiska danslektionen går vi igenom olika streetdance stilar och vi tränar muskelkondition ock kropps koordinering. Förutom att dansa koncentrerar vi oss på att lyssna till musiken, rytmen samt att skapa en bra fiilis och uttryckningsförmåga."

eller

"BREAKDANCE

Breakdancens grundtekniker och stegkombinationer utförs på övreplan och på golvet. Vi bekantar oss med break- och streetdansens historia och grunder. Under lektionen utförs även olika muskelkonditions och tänjnings övningar som förutsätts av breakdans. Bra fiilis!"

Kolla deras hemsidor för mera information!

Nu börjar ju terminen vara slut för i år och nya terminen börjar i höst, då kan du anmäla dig till den grupp du är intresserad av.

Streetdance finns nog i USA men allt är kanske inte lika glamoröst och stort som tex step up -filmerna får det att se ut, men visst håller ungdomarna på med det och det ordnas nog tävlingar etc i streetdance. Det ordnas ju tävlingar också i Finland, men då är det främst frågan om FM-tävlingar. Kolla datum och ev. mera information här.

Hälsar ungdomsinformatören Lena

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, jag mår dåligt över att jag hängde med personer som inte passade den jag är och började dricka alkohol som 16 åring samt gick igenom kryssningsbåtens tull med alkohol i väskan. Blev aldrig fast m...
Läs mera

i villken mat finns det mycket protein i?
eller finns det något protein piller man kan äta för att få i sig mera proteiner?
Läs mera

Hej jag vet inte vad jag ska göra. Förra året skaffade jag 2 katter (olika uppfödare och tillfällen) och min livssituation var helt annorlunda än den är nu. På senaste tid har dom bara varit till prob...
Läs mera

vad kan man göra ifall man vet att ens kompis snattar mycket under längre tid och inte blivit fast?
Läs mera