Allt det andra

Här kan du söka efter frågor i kategorin Allt det andra!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Trafik och fordon" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Trafik och fordon" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Trafik och fordon.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Hjälp
13.04.2018
Hej jag har en fråga Om jag har en vespa och den är registrerad och jag undra hur mycket kostar det att registrera den så att en kompis kan sitta på. Och en till fråga om jag kör min kompis och den är inte registrerad till att kompis får inte sitta på hur mycket blir böten?
Visa hela frågan och svaret
Hej jag har en fråga

Om jag har en vespa och den är registrerad och jag undra hur mycket kostar det att registrera den så att en kompis kan sitta på.

Och en till fråga om jag kör min kompis och den är inte registrerad till att kompis får inte sitta på hur mycket blir böten? Heloo
ida sundqvist johanna w
Ungdomsinformatören Ida , Poliskonstapeln Johanna svarar:
Besvarad: 25.04.2018

Hej,

På den första frågan, om vad priset är för att omregistera en moped, har jag inget svar. Det kanske något besiktningskontor bättre kan svara på och dessutom berätta mer ingående om vilka ändringar som i så fall krävs. Jag antar att det är fråga om en ändringsbesiktning och att priset kan variera mellan olika besiktningsstationer. Om du är intresserad av att ändra vespan, så ber jag dig fråga priser av någon annan.

Den som hamnar fast för att transportera en person som är över tio år med en moped som enligt registreringsintyget inte är avsett för transport av passagerare, får böter. Vad summan är kan variera eftersom bötern i normala fall räknas ut på basen av vad den för brottet misstänkta har för inkomster. I lindrigare fall har åtminstone tidigare getts böter enligt fast summa på 50 euro.

konstapel Johanna Westerlund

Hej,

nu har jag kollat upp saken med ett besiktningskontor.

Det är inte sagt att det går att registrera den för två om den inte redan är det. Vanligtvis är de tänkta för att två personer, detta går att kolla upp med besiktningskontoret. Dessa modeller kan gå att registrera för två: Aprilia, Derbi, Gas Gas Motos, Honda, Kimco, Malaguti, MBK, Peugeot, Piaggo, Vespa, Gilera, Rieju, Suzuki och Yamaha.
Det kostar 58 euro.

Hälsningar Ida

Skriv kommentar
Kommentarer

kan man registrera en Beta för 2?

(31.05.2018)

Dölj

Tillbaka till Allt det andra

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!