Allt det andra

Här kan du söka efter frågor i kategorin Allt det andra!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Trafik och fordon" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Trafik och fordon" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Trafik och fordon.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Låna bil
12.01.2018
Har möjligtvis skråmat föräldrarnas bil, men vågar inte ta det till diskussion. Jag körde i en relativt stor isklimp mellan mig och en annan bil. Tyckte att jag inte såg något men nu är jag inte säker på om det ändå kommigt ett märke? // orolig själ
Visa hela frågan och svaret
Har möjligtvis skråmat föräldrarnas bil, men vågar inte ta det till diskussion. Jag körde i en relativt stor isklimp mellan mig och en annan bil. Tyckte att jag inte såg något men nu är jag inte säker på om det ändå kommigt ett märke?
// orolig själ Hjälp!!!
hannahskgbeskuren
Ungdomsledare Hannah svarar:
Besvarad: 15.01.2018

Hej!

Gå och titta på bilen på nytt i dagsljus och se om du ser några skråmor. Om du ser att det kommit skråmor så är de alltid bäst att vara ärlig och ta upp det med föräldrarna. Du kan ju föreslå att du bidrar med en del av din vecko- eller månadspeng för reparering av bilen. Det visar att du vill ta ansvar. Oftast blir det inte märke då man kör in i isklimpar, men beror ju såklart på med vilken hastighet du körde. Om dina föräldrar eller du har en försäkring på bilen blir de troligen inte så dyrt ifall det blivit några skråmor. Har det inte kommit några skråmor behöver du inte oroa dig.

Kramar!

Ungdomsledare Hannah och praktikant Linda

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Allt det andra

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!