Egoistisk

22.05.2020
Är det jag gör egoistiskt? Hur skulle jag kunna lösa dilemmat? Oliver
luckan

UngInfo svarar

26.05.2020

Hej!

Tack för din fråga. Jag tycker inte du ska vara illa till mods över dina känslor. Det är helt naturligt att uppleva situationen som besvärlig. Plötsligt är det främmande personer i ditt tidigare hem och det känns obekvämt och som att någon trampar på ditt revir.

Tycker ändå det är viktigt att komma ihåg att det i första hand är dina föräldrars val och deras vardag som situationen berör. Ifall hyresintäkterna är ett måste för dem för att få vardagen att löpa så är det nog ett val du måste acceptera. Men att du accepterar situationen betyder inte att du behöver tycka om att det bor andra på er gård. Det är okej att känna dig ledsen och illa berörd, men samtidigt så måste du acceptera att det är dina föräldrars val och att det är ett val de behövt ta på grund av omställningarna i deras liv. 

Skulle säkert ändå vara bra att förklara till dina föräldrar hur du mår och hur deras beslut påverkat dig, och att du verkligen blivit sårad att de fattat detta beslut utan att tala med dig. Tror det kunde underlätta situationen och kanske dina föräldrar förstå varför du inte varit och hälsat på. De kanske inte ens inser hur jobbig denna situation är för dig och hur mycket deras beslut påverkat dig trots att du inte bor hemma mera. Börja med att tala med dem, och kom ihåg det är helt okej att känna sig arg, du är inte egoistisk bara på grund av att du känner dessa känslor. :)

Hälsningar,

Julia, Unginfo

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.