Flytta hem ifrån

28.08.2019
hej. Jag är 16 tonårs tjej som går i jakobstads gymnasium. jag undrar om jag skulle kunna bo hem ifrån hyra en lägenhet eller jag årkar inte att vara i mitt egna hus, Ursäkta min mammas hus (tro mig jag har fått höra flera gånger att det inte är mitt hus)
och med min och min familjs bråk dom är så brutala slutar alltid med att min mamma kallar mig för idot och m.m
hur som helst jag har ett jobb (inte fast anstäld) men förtjänar ca 350€ i månaden min pappa och mamma e seperat och han bor i kokkola jag har inte varit dit på flera månader..
om jag skulle flytta skulle jag få barnbidrag eller sånt.
Vet att man får studie stöd först när man fyller 17 så.
jag fyller 17 om 299 dagar och jag tror säriöst att jag inte årkar vänta. så länge.
snälla säg att det finns något sätt.
Om man är under årig måste man ha vårdnadshavarnas tillstånd men om jag skulle få det finns det något sätt att utan deras hjälp att jag skulle klara mig?

after eight

Uppsökare Camilla, Sari och Ida svarar

30.08.2019

Hej!

Vad tråkigt att höra att det inte går att bo hemma! 

Hjälp finns att fås! Bästa alternativet skulle kanske vara att ta kontakt med socialen och höra vilka möjligheter de har att stöda dig Du kan börja med att prata med kuratorn eller skolhälsovårdaren eller ta kontakt med oss uppsökande ungdomsarbetarna som finns vid After Eight så kan vi tillsammans fundera på vilka möjligheter som finns för din del!

Hälsningar 

Camilla, Ida och Sari

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag planerar att söka in till ett gymnasium i Vasa men just no bor jag hos mina föräldrar på annan ort. Hur fixar jag bostad absolut så billigt som möjligt och kan jag få några bidrag? Mina föräl...
Läs mera

Hej, jag och min kompis planerar på att studera vid Helsingfors universitet och har tänkt bo tillsammans i en lägenhet! Vad är bra priser på en lägenhet som två personer delar i Helsingfors?
Läs mera

Hej javet int va ja ska göra. Ja bor i ett tvåvåninghus me 5 lägenheter där ja själv bor i högra nedre hörnet å de e min granne i mitten som är problemet. De har en hund som måst vara under 1 år, gans...
Läs mera

Hej!

Jag har börjat studera och har nu flyttat till en annan kommun. När jag flyttade gjorde jag en flyttanmälan och är nu inte inskriven längre i min kommun som jag kommer ifrån, betyder också att j...
Läs mera