Fråga Kär i samma kön

22.02.2021
Hej

Tror jag gillar tjejer.Får jag brukar smygtittade på tjejer i duschen efter man har varit på gym och på stranden.Brukar fantisera om att ha sex med person av samma kön.Hur får jag reda på om jag gillar tjejer.?
Julle fyrkantig2

Ungdomsledare Julle svarar

26.02.2021

Hej och tack för din fråga!   

Jag undrar vad det är dej som får dej att tänka att du ”tror att du gillar tjejer”. Jag är inte kritisk, utan tänker att du kunde fundera vad det är som får dej att tänka så. Är det för att du har tittat på tjejer i duschen och på stranden? Eller för att du fantiserar om att ha sex med en tjej?  

Jag tror att någonstans inom sej så vet man ofta vad man gillar eller inte. Du kan också fundera på känslan som du har gentemot tanken på att vara med någon som är av samma kön, fundera på hur det skulle kännas för dej. Skulle det kännas okej att vara tillsammans med en tjej? Eller skulle det kännas som att det inte är något som du ens vill testa?  

Det är ju inte förbjudet att testa sej fram. Bara för att man skulle ha sex med en av samma kön behöver det inte betyda att man är homosexuell, eller ens bisexuell. Gör det som känns bäst för dej. Huvudsaken ifall du tester något så kom ihåg att respektera den andra, vara ärlig med dej själv, gå inte med på något som du inte egentligen vill göra och kom ihåg att du ska känna dej trygg med den andra personen.  

 Jag tror om du funderar igenom hur det känns för dej och från olika synvinklar så vet du nog själv vad du tänker om saken. Var ärlig med dej själv och ta det i din egen takt. 

Lycka till! 
Hälsningar Julle

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, ibalnd när man skickar med olika personer och lär känna nya, så hânder dst ju sejj att nån fråga vad man tkr om en viss person. Om denne råkar vara någon som utsatt en för det ena och det andra, ...
Läs mera

Hej min pojkvän har en så stor snopp å den går bara inte ini mig
Läs mera

Hej! Jag har några frågor som jag funderar över

Är chansen större för mig eller andra tjejer att bli gravida om killen kommer mer? Asså att det kommer mer utlösning när killen kommer i snippan.
Jag h...
Läs mera

Jag har nyss gjort slut med mitt ex, och väldigt snabbt hittat en ny partner. Mitt ex och ajg ahr inte haft andra partners. Jag använder p-piller så vi har inte använt annan preventivmedel pga detta. ...
Läs mera