Ny idrott

21.07.2018
Hej hej jag har (äntligen) nått en någorlunda normalvikt efter anorexi och har tillstånd att träna på riktigt igen vilket är jätteskönt, för jag är så trött på att bara få gå korta promenader och tänja. Men jag vill inte börja med gymnastik igen som alla föreslår, för jag vill inte stå och stirra på min spegelbild då jag tränar. Så jag skulle vilja ha lite tips på en sport som jag skulle kunna börja med lite försiktigt för att sen utöka. Löpning kommer jag nog ta upp igen, och lite styrketräning. Men som huvudgren vet jag inte. Har funderat på simning, jag älskar vatten och att simma eller skidåkning eller någon annan sport som passar en kort person. Vill alltså ha tips på sporter som kanske skulle passa mig. Tack! Fd gymnasten

PT Laura svarar

24.07.2018

Hej!

Vad glad jag blir när jag läser din fråga. <3 Du ska absolut inte känna någon press eller skam över att du inte återupptar gymnastiken. Det finns så många andra sporter att välja mellan! Hur har du det med ätandet för tillfället? Hur mycket känner du att du orkar? Jag skulle föreslå att du diskuterar detta med din vårdkontakt, om du har någon. Du skriver att du har tillstånd att börja träna på riktigt igen, så jag hoppas att risken för återfall är liten. Om du i dag har en sund bild av träning och kost så skulle jag låta dig försiktigt börja på med annat än promenader och stretchning.

Hurdana möjligheter finns det där i Jakobstad att prova på olika sporter? Finns det till exempel grupper som träffas och tränar tillsammans? Simning är i övrigt också en stor favorit hos mig. Skidning är också helt toppen, superbra motion. Prova på så mycket som möjligt och känn efter. Att träna ska vara roligt, eller hur? Har du kompisar som håller på med någon sport? Kanske någon av dem skulle vilja visa dig vad de gör på fritiden. Själv spelar jag innebandy i SB Vaasas damrepresentation och det är det bästa jag vet, så det kan jag också föreslå åt dig. Fotboll spelar jag också. Jag har också provat på en hel massa sporter innan jag hittat vad jag verkligen vill. Det är svårt att peka ut en sport åt någon annan och det att man är kort ska nog inte vara något hinder i någon sport. Det finns garanterat korta basketspelare också!

Gymträning är något som man alltid kan utöka, det är något som ger en väldigt mycket. Både fysiskt och psykiskt. Känn efter, prova på och njut! Jag håller tummarna!

Laura

1 Kommentarer

  • 23/07/2018 8:34pm (2 år sen)

    Jag rekommenderar vattenpolo, om det går att spela i närheten av dig! Du får vara i vattnet men slipper att simma långa sträckor hit och dit. Du tränar även upp ett bra bollsinne och "kastmuskler". Det som jag gillar mest är dock att det är en lagsport. Jag har tränat i ett år nu och älskar det :)
    /Viggo

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.