Fritiden

Här kan du söka efter frågor i kategorin Fritiden!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Sporten och motionen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Sporten och motionen" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Sporten och motionen.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

ont i nedredelen av magen vid ansträngning
09.11.2010
Hej! Nu är det så att varje gång jag anstänger mej (exempelvis springer), så får jag otroligt sjukt i nedredelen av magen, ungefär där livmodern sitter. Det har varit såhär ganska länge. Varför? Vid varje lite tyngre ansträngning börjar magen plåga mej. Jag har också en mens som uppträder konstigt ibland, dvs. jag har bruna, gryniga flytningar, som...
Visa hela frågan och svaret
Hej! Nu är det så att varje gång jag anstänger mej (exempelvis springer), så får jag otroligt sjukt i nedredelen av magen, ungefär där livmodern sitter. Det har varit såhär ganska länge. Varför? Vid varje lite tyngre ansträngning börjar magen plåga mej. Jag har också en mens som uppträder konstigt ibland, dvs. jag har bruna, gryniga flytningar, som luktar lite konstigt, en hel vecka innan mensen börjar.. Är detta farligt? ;| (jag är 16 år och har haft mens sedan jag var 13)
svarar:
Besvarad: 25.11.2011

Hej!

Jag skickade din fråga till en av barnmorskorna, men hon skrev redan tillbaka att hon var lite osäker på vad det kan bero på. Det är lite för komplicerat för att kunna säga bu eller bä utan undersökning. Hon tyckte att du ska tala med en läkare och få dig undersökt. Gå till exempel först till skolhälsovårdaren och berätta och hon kan sedan se till att du får tex en läkartid. Det är alltid bäst att få saker och ting uppkollade och inte bara försöka nonchalera konstiga smärtor!

Lycka till, hälsar webbredaktören Liselott

Skriv kommentar
Mollom CAPTCHA
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Fritiden

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!