Svettas inte

08.08.2022
Jag har plötsligt slutat att svettas. Jag är en 21 årig tjej som alltid gillat att träna och nu har det svårt redan med t.ex. städning.
Får en stickande/kliande känsla över hela kroppen och röda små prickar. (Förrutom i ansiktet). Detta händer direkt kroppen blir varm/vill svettas.
Är det möjligt i vuxenålder att svettkanalerna stängs/blir blockerat? Kan man öppna döm på något sätt utan läkemedel? Hur ska jag kunna svettas igen?
Varför har det hänt som det hänt?
Är alltså 21 år, 155cm, 53kg och dricker minst 2L vatten/dag.
Svettlös
Heidi Jussil klippt

Läkare Heidi svarar

10.08.2022

Hej!

Det här är inget tillstånd jag har stött på eller läst desto mer om men det är möjligt att sluta svettas av olika orsaker. Vad det beror på i just ditt fall är svårt att säga, men jag tycker du ska kolla upp det hos en läkare som förhoppningsvis kan hitta en förklaring och hjälpa dig vidare. Det är viktigt att kroppen kan reglera sin temperatur på ett bra sätt och en stor del av det sker genom svettningen.

Mvh Heidi 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! jag undrar om det gör ont o pulla sig och vad som händer om man gör det?
Läs mera

Hej! Javet att dethär låter jättekonstigt men jag har en liten vårta/knöl/finne har ingen aning vad det är på rumpan? Den är röd och tar sjukt när man trycker på den, men annars så stör den inte. Är d...
Läs mera

Hej!
Jag har haft ätstörningsbeteenden enda sedan typ tre år tillbakas. Eller då först blev det mer påriktigt.. Jag hade regelbunden kontakt och träffar vid en ”ätstörningscenter” en period, men det k...
Läs mera

är det normalt att inte kunna få en orgasm fast man är 13 år?
Läs mera