För trång?

07.05.2021
Vad kan man göra så snoppen kommer in? skämmigt
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

07.05.2021

Hej,

I de allra flesta fall handlar problemen med att vara "för trång" om att man spänner sig så mycket att killens penis inte kommer in i slidan. Det att man spänner sig är inte helt viljestyrt - så det kan hända att du själv upplever att du är hur avslappnad som helst, men din kropp, eller rättare sagt musklerna i ditt underliv är inte det.

Det bästa ni kan göra då är att inte lägga så stor press på det, utan att fokusera på din njutning, d.v.s. på att du skall vara avslappnad och njuta. Då man är upphetsad så blir underlivet fuktigt och slidan vidgas lite - men detta kan kräva lite tid (och skicklighet från killens sida!!). Jag tycker också att ni skall köpa glidmedel, eftersom det antagligen skulle hjälpa på traven.

Börja med att du själv undersöker din egen kropp i lugn och ro. Kan du själv komma in i dig t.ex. med ett finger eller två? Om det lyckas så är problemet högst antagligen att du spänner dig.

Då man har sex första gångerna är det ganska vanligt att det gör ont, och ungefär 1/3 av tjejerna blöder lite. Blödningen kommer oftast från små sprickor i slidkransen. Det är inte farligt och det slutar blöda inom några dygn.

Nu vet jag inte om ni har försökt ha sex och inte "lyckats" eller om det är någonting du oroar dig över att skall hända, men lita på mig då jag säger att detta är övergående. Bara för att det är så just nu betyder INTE att det alltid kommer att vara så. Jag hoppas att du och din partner kan tala om saken, och då kan ni komma överens om att ta det lugnare de kommande gångerna. D.v.s. fokus på njutning - inte nödvändigtvis på att han skall komma in i dig. Det är DU som bestämmer när han får komma in - och det skall vara under förutsättning att du själv känner dig redo för det. Om du inte själv njuter av förspelet så finns det ingen anledning att ta det längre än så.

Försök att slappna av. Njut av att smeka varandra och gå så långt som det känns bra. Sen är det du själv som bestämmer utgående från det DU känner om du vill testa på penetration eller om ni skall vänta ett tag till. Det är inte alls ovanligt att det första samlaget inte går att genomföra eftersom tjejen (och killen) är så nervösa. Och det är ingenting man behöver skämmas över - ni har all tid i världen på er att upptäcka :)

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag (15 årig kille) har lite frågetecken gällande min sexualitet. Jag tror att jag är bi men är inte helt säker. För ungefär ett år sedan så märkte jag att jag tänder på feminina män och tanken på sex...
Läs mera

Hej, vilka oljor kan man använda som glidmedel? Jag och min pojkvän har prövat lite olika glidmedel men inte riktigt ännu hittat vad som passar oss. Vi har båda lite känsliga slemhinnor. Hidtills har ...
Läs mera

Hej!
Jag glömde ett av mina ppiler i fredags och hade oskyddat sex (3;e veckan/raden) enligt Umo var det inte farligt om jag äter ihop mina kartor vilket jag hade tänkt att göra. Dock hade jag oskydda...
Läs mera

Hej, är det möjligt att tjejen får en orgasm under sex om hon är under?
Läs mera