Prickar på förhuden

07.05.2021
Hemliga rutan a.n
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

10.05.2021

Hej,

Det är jättesvårt att svara på vad det är bara på basen av det du skriver. Du skriver att de är som prickar eller finnar, men att de inte gör ont. Det kan egentligen vara allt från eksem till herpes. (på basen av det du skriver är det inte omöjligt att det skulle vara herpes, även om jag inte tycker att det låter hemskt sannolikt heller.) Någon annan sexuellt överförbar sjukdom känns ännu mer osannolik. Jag förstår att det känns jobbigt att vända sig till en läkare för denna sak, men jag tror ändå att det skulle vara det lättaste sättet att få svar på vad det är. Läkare tar emot patienter med väldigt intima problem alla dagar, så hen kommer inte att tycka att det är det minsta konstigt. Och efter det tror jag uppriktigt att du kan slappna av.

Oberoende av vad det är så kommer det inte att påverka ditt liv på det sätt du är rädd för. Jag vet att det är lätt för tankarna att skena iväg med en då man är orolig, och jag tycker att du skall kolla upp vad det är - men det kommer inte att definiera dina framtida relationer utan det gör du själv genom din inställning.

Snälla oroa dig inte, utan boka en tid till en läkare om du ännu har prickarna så kan läkaren undersöka dig och efter det kan du förhoppningsvis andas lättare.

Kram,

Tessi

1 Kommentarer

  • a.n 07/05/2021 11:42pm (36 dagar sen)

    JAg vill också tillägga att jag har sökt igenom på google men aldrig hittat någon bild som liknar mina . Det är inte vårtor. Den är röd, och den kan liksom lite stelna till och sen bildas det ett litet lager ovan på som man typ kan dra bort och det gjorde förut men inte mera. Om man drar bort det så blir det lite fuktigt där, men om man inte rör dom alls så brukar de försvinna.

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

ja tappa pilin igår ja! va ska ja gär? Kan ja limm tibaks an elo na? Prova silvertejp igår men he höll itt så bra, har ni na tips på hur man sätter tibaks snoppin på kråppin?

han bara föll av såde m...
Läs mera

Hej. Jag är 17 år. Min penis är i slakt tillstånd ca 3-4 cm, vid stånd 7 cm. Har min penis slutat växa, eller kommer den börja växa inom en snar framtid? Jag har fått hår under armarna och på pungen o...
Läs mera

Hej, jag har under väldigt många månaders tid haft nå slags vita prickat på ollonet på kuken. Jag är lite orolig över var detta kan vara, googlade och hittade en artikel på wikipedia om detta där det ...
Läs mera

Hej, jag är lite orolig för min pojkvän, vi har varit tillsammans i snart 1 år och har ett bra sexliv förutom ett problem. Senaste ca 5 månaderna har han fått små prickar och röda fläckar på ollonet e...
Läs mera