Drömjobbet

06.12.2021

Hej! Vet ni någon modell agentur i österbotten helst i vasa elr i närheten. Som jag skulle kunna kontakta?? Skulle vilja jobba som fotomodell Jag
isa

Isa svarar

Ungdomsinformatör Kix svarar

15.12.2021

Hejsan!

Vad roligt att du är intresserad av modellyrket! :)

Så vitt jag kan hitta så finns den närmaste modellskolan/agenturen i Seinäjoki, Pariss Models. Enligt deras hemsida ordnar de också castingtillfällen på olika ställen, t.ex i Vasa.

Helén Hirvelä är ett känt namn i Vasa trakten. Hennes företag heter, eller hette, D1WM Management. Enda kontakt informationen till henne hittade jag via tidigare svar på Decibel. Det kan hända att hon inte längre drar kurser, men du kan alltid försök kontakta henne: tel. 0449212754 och e-post hirvelabyhand@yahoo.com.

Sonja Karhulahti är ägare till Mallitoimisto Matiné i Karleby. Hon drar kurser runt om i Finland, även i Vasa.

Hur mycket och vad det kostar varierar säkert mycket från ställe till ställe, så jag tror att det lönar sig att kolla upp lite olika ställen och vad de faktiskt livnär sig på, om deras modeller faktiskt anlitas någonstans eller om hela firman går runt genom att ta in pengar av såna som hoppas på att bli modeller.

Jag tror att du helt kallt skall sammanställa ett mail som du kan skicka runt till olika agenturer och människor i branschen där du presenterar dig själv och hör efter om deras verksamhet. Det kostar ju ingenting att höra sig för och man vet aldrig vilka dörrar som kan öppnas :)

När det gäller övning med fotograf och för att bygga portfolio nu i början så skulle jag rekommendera att du nu till en början börjar göra TFCD-photoshoots. Det är alltså sådana shoots där varken modellen eller fotografen får/tar betalt, utan det är ett samarbete där båda får göra såna fotoprojekt som känns intressanta och ofta som övning för båda eller endera. Det finns bland annat en Österbottnisk grupp på facebook som heter ”TFCD valokuvaajat & mallit Etelä-Pohjanmaa” där både modeller och fotografer söker folk att samarbeta med. Det finns också en i hela Finland som heter ”TFCD Valokuvaajat&Mallit”. 

Lycka till,

mvh, Kix och Isa

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej,

Jag är för tillfället på föräldraledighet men är annars anställd tills vidare vid en institution. Jag har länge velat byta jobb men inte vågat riskera min tills vidare anställning.

Till min frå...
Läs mera

Hej!

Jag blev färdig småbarnspedagog för några år sedan och har alltid haft en dröm att bli egenföretagare som mina föräldrar, men har alltid tänkt att det varit lite svårt med min utbildning.

Men...
Läs mera

Hej!
Jag skulle vilja bli influenser / modell få ett stort ig konto mm hur skall jag göra?? Hur hittar man korta modell jobb? Både i Finland och i Sverige
Läs mera

Hej jag vill bli modell jag är 14 år och vill jätte gärna bli modell men jag har två problem, jag är 160cm och bor i finland vad ska jag göra?
Läs mera