Sexuellt utnyttjande

09.11.2019
Hej! Jag har en fråga som jag vill att en polis eller någon med kunskap om saken ska svara på. När jag var 10-11 år så brukade min storebror komma in i mitt rum på natten och ta på mig. Det hände många gånger och jag har aldrig vågat berätta för någon. Nu är jag vuxen men det han gjorde åt mig har påverkat mig enormt mycket. Jag har knarkat och skadat mig själv för att försöka glömma men inget har funkat. Nu undrar jag om det är för sent att anmäla och vad som skulle hända om jag anmäler? Skulle någon tro på mig? Jag minns inte exakt hur gammal jag var och har inga bevis men det här har förstört mitt liv. Snälla hjälp mig!
Mikael Appel

Polis Mikael svarar

18.11.2019

Hej!

Det som inträffat är såklart ett brott. Alla detaljer om vad som inträffat kommer inte fram här, men om vi utgår ifrån att det är fråga om ett sexualbrott så går tiden för att kunna väcka åtal ut först då offret fyllt 28 år, så det finns ännu möjlighet att starta en utredning i ärendet. I anmälningsskedet behöver man inte fundera på om bevis finns och så vidare, det är polisens sak att söka fram sådant. Det kan också hända att det finns andra offer som inte du eller någon annan vet om ännu i det här skedet.

Tröskeln för att ta kontakt med en myndighet som polisen kan vara väldigt hög och om det känns att du behöver stöd och hjälp i den här processen kan du vända dig till Brottsofferjourens hjälpande telefon som har svenskspråkig jour onsdagar kl. 13-17 på numret 116006. De lyssnar, diskuterar och ger vid behov vägledning. Mer info om deras tjänster hittar du på www.riku.fi/sv Det finns bland annat möjlighet att få en stödperson under processens gång.

H: Mikael Appel

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.