Skatt

09.09.2019
Hej! Jag betalar fortfarande 0% skatt för det finns ju en gräns på ca 10000€ att under det behöver man ej betala skatt. Men nu finns risken att jag kanske kommer över gränsen innan 2019 är slut så då undrar jag: ska jag ändra skatteprocenten och börja betala skatt vid den lönen som gör att jag kommer över gränsen? Eller borde man ha betalat skatt hela sommaren också fast jag är ennu under gränsen och inte hade en aning att jag skulle få kvälls å helg jobb? Hur ska jag riktigt göra vet inte hur det funkar egentligen.. obs har endast kvällsjobb är i skolan på dagarna Förvirrad
10.09.2019

Hej 'Förvirrad'

Jag förstår dig om det verkar lite förvirrande när det kommer till skatteprocent och skattekort. Mitt tips är att du använder dig av Skatteprocenträknaren 2019 på Vero.fi. Kolla på din senaste lönespecifikation och så matar du in det var du tjänat hittills i år. Sen matar du in det vad du uppskattar att du kommer att tjäna under resten av år 2019. Tjänar du mera än vad du meddelar till skatteverket så hamnar du att betala en tilläggsprocent som är högre än din nuvarande skatt. Vad den ligger på i ditt fall kan jag inte svara på men den procenten får du fram när du matar in dina uppgifter via länken (Skatteprocenträknaren 2019). 

Du undrar ' borde man ha betalat skatt hela sommaren också fast jag är ennu under gränsen'? Svaret är nej, har du hållit dig under 10.000€ så behöver du inte som sagt betala skatt. :) 

 

Hoppas mitt svar minskade din förvirring :) 


Med vänlig hälsning,
Sammen

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.