Vill inte mobba...

10.07.2009
Hej! Jag har ett sånt problem att jag är med i ett gäng som brukar bråka med en pojke på en annan klass. Jag vill int göra det men är rädd för att jag själv ska bli mobbad om jag säger att jag int vill vara med. Vad ska jag göra?
18.11.2011

Hejsan! Jag förstår att du är ängslig och rädd att själv bli mobbad. Du ska nu gå och prata med en vuxen på skolan, du kan säga att du inte vill att ditt namn ska nämnas för de andra. Berätta sedan hela historien om mobbning, att du själv är rädd att bli mobbad om du inte hänger med gänget osv. Det spelar ingen roll vem du berättar det för, välj någon vuxen på skolan som du tycker det är lätt att prata med. Mobbning är alltid allvarligt och kan göra mycket skada i en människas liv. Fastän man tror att det blir värre då vuxna blandar sej i, så är det nog tvärtom. Det är jättebra av dej att ta kontakt och det visar att du har stor moral.

Det är nu mycket viktigt, både för din egen skull och den mobbades, att du tar kontakt med en vuxen (studiehandledare, kurator, lärare, hälsovårdare, skolgångsbiträde t.ex.)

Hälsar Decibels experter

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.