Fråga

19.03.2020
Hej

Vad händer Tjej kropp när hon blir kåt.?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

20.03.2020

Hej,

Det som rent fysiskt händer i en tjejs kropp då hon blir kåt är t.ex. att hjärtat börjar slå snabbare och att blodflödet ökar till underlivet (precis som för killar). Det gör att känseln i underlivet ökar och att blygdläpparna sväller lite. Samtidigt utsöndras en vätska (lubrikation) från körtlar vid slidmynningen, och det är det som allmänt kallas för att tjejen blir våt. Poängen med att tjejen blir våt är att det skall vara lättare att genomföra ett samlag. Men hur våt tjejen blir kan variera ganska mycket från person till person och gång till gång så bara för att hon inte skulle bli våt betyder det inte nödvändigtvis att hon inte är upphetsad (och tvärtom - hon kan bli våt även om hon inte vill ha sex).

Slidan utvidgas och blir lite djupare än den är normalt (detta "syns" dock inte). Och brösten sväller lite och blir känsligare för beröring.

Sen finns det andra sätt som kroppen kan reagera på, tjejen kan t.ex. bli röd om halsen eller bröstet av det ökade blodflödet, och andningen kan påverkas.

Ta god tid på er då ni har förspel/sex så kommer du att hinna upptäcka och förundras över hur fantastiskt kroppen är uttänkt :)

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.