Kärleken och sexet

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kärleken och sexet!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kärleken och sexet" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Förälskad" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Förälskad.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Han bara försvann
10.08.2017
Hej! Så jag träffade den här killen på Tinder och vi har pratat i över 1 månad nu. Vi har gått på två dejter och båda gick väldigt bra. Vi hade även planer för en tredje dejt. Men nu helt plötsligt har han slutat svara på mina meddelanden det har gått 2 dagar nu och jag frågade om något har hänt men inget svar. Idag märkte jag att han har blockat...
Visa hela frågan och svaret
Hej!

Så jag träffade den här killen på Tinder och vi har pratat i över 1 månad nu. Vi har gått på två dejter och båda gick väldigt bra. Vi hade även planer för en tredje dejt. Men nu helt plötsligt har han slutat svara på mina meddelanden det har gått 2 dagar nu och jag frågade om något har hänt men inget svar. Idag märkte jag att han har blockat mig på Instagram men vi är fortfarande vänner på Facebook vilket förvirrar mig. Jag skickade ett meddelande åt honom på Facebook och frågade vad som har hänt och att han kan vara ärlig med att säga hur han känner. Inget svar ännu. Men jag är så otroligt arg på killar som han som bara bestämmer sig för att försvinna från ens liv. Var jag verkligen inte värd att få veta att han inte har känslor för mig och tacka för sig? Det här försvinnandet gör bara mer ont än att han skulle ha sagt hur det ligger till.

Jag tyckte i alla fall jätte mycket om honom och jag vill inte gråta över detta men det gör jag. För inte vill jag ha en sån här kille som beter sig så här. Men såklart det gör ont då han visade intresse mot mig och nästa dag bara försvinna.
tessi2016
Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar:
Besvarad: 11.08.2017

Hej,

Jag förstår att du är förbannad och besviken. Det är dålig stil att göra som han gjort, och det är en av anledningarna till att människor blir rädda för att våga ge sig ut på singelmarknaden, man vill ju inte få sitt hjärta krossat, speciellt inte om allting verkar gå bra..

Du måste försöka tänka att hans beteende säger betydligt mer om honom än om dig. Ksnake han är otroligt rädd för att upptäcka att han har känslor, eller också dök det upp ett ex i hans liv och de ville försöka pånytt?? I vilket fall som helst är det ju otroligt svagt av honom att inte våga säga vad det är som är problemet. Du hade nog förtjänat en förklaring - oavsett orsaken.

Det är helt okej att tillåta sig själv att vara ledsen och besviken. Man blir naturligtvis glad då man hittar nån som man trivs med, och då är det bara rimligt att man känner besvikelse om det plötsligt tar slut, speciellt om typen bara försvinner utan att säga någonting alls. Så tillåt dig själv att vara nere - men ta dig sedan upp igen. Han är inte den enda killen du kan få känslor för och han verkar ju vara ett pucko som hellre sticker än är ärlig - du behöver inte ett pucko i ditt liv.

Ta hand om dig själv!

Kram

Tessi

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kärleken och sexet

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!