Kärleken och sexet

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kärleken och sexet!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kärleken och sexet" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Förälskad" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Förälskad.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Har ett stort problem (snabb hjälp plz)
05.12.2017
Jag e så förbannat kär i en pojke som e ett år äldre än mig. Jag o han pratar då o då men oftast bara då vi festar o e ute . Ja tänker på honom hela tiden asså jag menar HELA tiden . Men vi går i olika skolor och blir skitavundsjuk asså tål inte se han prata me en annan brud ... men jag är rädd att han inte tycker samma sak om mig , är depprimerad...
Visa hela frågan och svaret
Jag e så förbannat kär i en pojke som e ett år äldre än mig. Jag o han pratar då o då men oftast bara då vi festar o e ute . Ja tänker på honom hela tiden asså jag menar HELA tiden . Men vi går i olika skolor och blir skitavundsjuk asså tål inte se han prata me en annan brud ... men jag är rädd att han inte tycker samma sak om mig , är depprimerad och skadar mig själv regelbundet för att jag känner mig feg men tänk om han inte har samma känslor för mig ja e rädd att folk ska få reda på de o fittas me mig o vet själv att ja kmr inte klara av de hatet så ja kmr då troligtvis ta liivet av mig isf ... Men kan inte leva utan honom ,fantiserar om honom 24/7 va ska ja göra??? Kan inte killar göra första steget ibland H
tessi2016
Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar:
Besvarad: 05.12.2017

Hej.

Jag hör att hela situationen är ganska stressig just nu, och jag önskar att du kunde stanna upp och andas lite emellan.

Jag är ledsen att höra att du skadar dig själv. Det är kanske någonting du borde tala om för en kurator eller psykolog för att hitta en bättre metod att hantera din stress och osäkerhet. Det finns hjälp att få, men ibland måste man själv be om den.

Med förälskelse är det ju alltid så att man inte kan veta vad den andra tänker. Då kan man antingen försöka ta reda på det, eller finna sig i att vara osäker. Jag tycker att du skall försöka ta kontakt med killen. Försök att upprätta nån form av relation till honom som skulle fungera även då ni är nyktra. Det behöver ju inte vara så himla avancerat. Skicka "hej" åt honom, så ser du ju vart det bär. Om han är intresserad så svarar han antagligen och då har man någonting att spinna vidare på.

Jag vet inte varför du är rädd att människor skall få reda på det och fittas med dig för det. Förälskelse eller intresse för en annan person är ju inte någonting att retas för(?) och alla andra har faktiskt ingenting med det att göra. Du har rätt att intressera dig för vem du vill, precis som alla andra. Det du behöver ta reda på nu, för att din själ skall få ro, är om han känner likadant. Man kan oftast inte styra hur andra människor känner, men ibland räcker det med att man visar lite intresse själv för att den andra skall få upp ögonen för en. De allra flesta blir smickrade och glada om de får veta att nån är intresserad.

Försök att ta kontakt med honom, så får man se vart det leder.

Kram

Tessi

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kärleken och sexet

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!