Konstig

20.05.2020
Jag tror jag mår dåligt Eller tänker jag bara för mycket? Gillar inte mig själv mer
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

20.05.2020

Hej,

Min spontana tanke är att du antagligen tänker för mycket. Utan att jag vet någonting alls om dig eller det du går igenom så kan jag konstatera att det är helt normalt att ibland känna som du gör - men att det vanligen beror på de krav du ställer på dig själv - inte att du inte skulle nå upp till andras förväntningar.

Alla människor har olika egenskaper som i vissa fall kan vara en nackdel - men det betyder inte att egenskaperna är dåliga, och inte att DU är det. Du är också i en ålder då det är vanligt att alla relationer förändras och att människor utvecklas i lite olika riktningar. Det kan vara väldigt smärtsamt men är inte heller farligt. Och ingen människa kommer ifrån utveckling, det sker hela tiden och man kan bara go with the flow. Problemen uppstår egentligen mera då man försöker bromsa sin egen eller andras utveckling.

Om du känner att du behöver tala med någon så tycker jag att du skall göra det. Kanske det finns en kurator på din skola, eller egentligen vem som helst som du känner att du kan vara öppen och ärlig mot. Gör saker som får dig att må bra. Var snäll med dig själv.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.