Meningen med livet?

10.07.2009
Hej! Vad är egentligen meningen med livet? Kan nån berätta det för mig? Jag vet att det är omöjligt att svara exakt, men kanske lite ditåt...? Har inte hittat svaret själv.
18.11.2011

Vad som är meningen med livet är nog ingen lätt fråga att svara på. Man kan nog säga att svaret blir olika beroende på vem man frågar. Tittar man rent biologiskt så brukar en del säga att meningen med våra liv är att föra våra arvsanlag vidare. Denna förklaring räcker nog inte riktigt för att göra livet tillfredställande.

Som jag ser det, om jag får vara personlig, så skulle vi inte ha dessa "meningen med livet funderingar" om det inte fanns nåt svar på frågan. Vi är skapade för att leva i gemenskap med vår skapare. Och om vi inte hittar den gemenskapen så kommer allt annat att kännas som tomt till slut. Vi kan fylla livet med upplevelser, prylar, jakten på en perfekt kropp eller nåt annat. Men när de existentielle frågorna hamnar i fokus bleknar allt annat bort. Om man inte hittar Gud, skapar man sig en egen.

Jag menar inte att man skall lägga på sig ett religiöst mönster och försöka bli nåt som man tror man måste vara. Jag menar att man bör hitta en relation med sin skapare som är anpassad till sig själv. Precis som man har olika sätt att kommunicera med en vanlig mänklig vän så bör Gudsrelationen vara personlig också. Alla har en fri vilja och ett eget ansvar över sitt personliga liv. Skriv gärna följdfrågor om det är nåt du funderar över.

Hälsar Decibels experter

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.