Måste äta

05.04.2020
Jag har ett problem, jag måste äta hela tiden, det är Inte för att jag är hungrig det är för att jag bara måste. Jag idrottar 3 gånger i veckan men jag vill verkligen gå ner i vikt för att känna mig bekväm i min kropp. Då jag skall till skolan skippar jag frukost ibland lunch och när jag kommer hem äter jag massa godsaker och sen bara lite middag och oftast nått litet på kvällen. Sen mår jag dåligt av att jag ätit och tränar för att bli smal men det hjälper inte. Snälla hjälp vill inte leva såhär... Anonym
Julia Backman

Sjukskötaren Julia svarar

06.04.2020

Hej, vill börja berätta för dig att det är mycket viktigt att kroppen får regelbundet med energi och tillräckligt. Det att du inte äter morgonmål och lunch gör att du är mycket hungrig vid middagstiden vilket gör att man kan äta för mycket och nästan vad som helst. Som råd ger jag dig att äta ca 5 gånger i dagen med ca 2-4 timmars mellanrum och tillräckligt.

Det att du tränar 3 gånger i veckan betyder också att din kropp behöver mera energi, skulle vara bra att äta ett mellanmål före träningarna och också efter. Vill också säga att träning skall vara nåt man tycker om och trivs med. Om tanken är att du tränar för att du vill bli smal är det det inte bra. Det skulle vara bra ifall det finns någon du skulle kunna prata med som skulle kunna stöda dig. Det är viktigt att du inte blir ensam.

Sköt om dig <3

Julia

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.