Kärleken och sexet

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kärleken och sexet!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kärleken och sexet" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Förälskad" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Förälskad.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Tinder
18.06.2017
Hej! Varför vill killar inte prata med en på Tinder? Av alla min 20 matchningar så är det endast två som har i alla fall försökt prata lite. Är dom andra rädda att bli ignorerade eller att dom inte helt enkelt vet hur man startar en konversation, eller kanske bara för att få ego boost? Eller förväntar dom sig att jag ska ta kontakt först? Jag har...
Visa hela frågan och svaret
Hej!

Varför vill killar inte prata med en på Tinder? Av alla min 20 matchningar så är det endast två som har i alla fall försökt prata lite. Är dom andra rädda att bli ignorerade eller att dom inte helt enkelt vet hur man startar en konversation, eller kanske bara för att få ego boost? Eller förväntar dom sig att jag ska ta kontakt först? Jag har i alla fall tänkt att om en kille verkligen vill prata med mig så kommer han ta kontakt.

Borde jag skriva i min beskrivning att jag inte kommer ignorera de som skickar meddelanden till mig?
Caroline Sand
Caroline svarar:
Besvarad: 19.06.2017

Hej och tack för din fråga!

Det som du beskriver tror jag är en vanlig fundering bland de som använder Tinder. Har du själv försökt att ta kontakt och säga hej först till någon?:) Det kan vara så att den andra tänker likadant som dig att "om hon verkligen vill prata med mig så tar hon kontakt". Och om båda tänker så, så tar ju ingen kontakt, även om ni kanske båda är jätteintresserade av varandra. Du kan t.ex. skriva i din beskrivning att man gärna får skicka ett meddelande till dig: "du får gärna säga hej"/ "Jag blir glad om du skickar mig ett meddelande"/ "Låter jag intressant? Säg hej!"/ Tycker du också om _____(t.ex. bergsklättring), skriv till mig!". Det är många som är på Tinder och bara "swipar" och inte chattar med folk destomera. Precis som du säger finns det såna som är på Tinder för att få sig en liten "egoboost" och bara har det som ett roligt tidsfördriv, men det finns också de som gärna skulle prata men som kanske inte riktigt vågar skicka först eller vet vad de ska säga. På Tinder kan det tyvärr också vara lite så att man "försvinner i mängden" om man bara har några bilder och inte har skrivit något intressant om sig själv, och det går ganska snabbt vidare och man fortsätter swipa. Men genom att ta kontakt först och skriva något intressant så utmärker man sig bland de andra matchningarna. 

Lycka till med tindrandet!

Hälsningar Caroline

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kärleken och sexet

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!