diskussion med chefen

25.01.2023
hej! jag hade haft en jobbig dag idag och jag kan berätta varför. så jag for till gymmet och vid gymmet så träffade jag personer jag haft svårigheter med förr. jag var blyg och blev jätte nervös över situationen. första frågan: hur ska jag våga göra saker jag vill göra utan att övertänka som jag gjorde nu. sen efter gymmet så åkte jag till affären för att jag ville ha godis som tröst till den tråkiga situationen. där träffade jag min chef från mitt sommarjobb och där ska jag jobba på sommaren pånytt möjligen. jag träffade chefen och sade hej! och så sa hon hej! så frågade hon hur går det? allt bra? jag började tänka ska jag ljuga eller inte men jag sade att jag har haft det lite svårt och det är svårt i skolan och med vänner. är det dåligt eller bra att jag var ärlig? tänker hon nu att jag har det så svårt att jag inte får jobba? är jag lika bra för henne ännu? ska man vara ärlig för sin chef i sånahär situationer? oroliga killen
LovisaTill

Ungdomskoordinator på FinFami Österbotten Lovisa svarar

02.02.2023

Hej,

Tack för din beskrivning och frågor.

Det beror lite på varför du känner att du blir jättenervös i en situation då du träffar eller ser en annan person. Är det något speciellt som gör att du känner dig så nervös? Något du kan göra oavsett vilken person du träffar, om du känner dig nervös, är att andas djupt några gånger innan du t.ex. pratar med personen. Kom också ihåg att de flesta människor åtminstone ibland känner sig lite nervösa eller osäkra runt andra människor, och att nervositet är helt normalt.

Som svar på din andra fråga gällande om det är bra att vara ärlig med chefen så skulle jag säga att det i de flesta fall är så. Bättre vara ärlig än ljuga, som du sa. Sen finns det vissa teman/ämnen som man kanske inte direkt pratar med en chef om, utan hellre pratar med en kollega eller vän om. Jag tror dock inte att din chef i det här fallet tyckte det var fel att du berättade om hur du mår och att du har lite svårigheter just nu. Att du berättade ska inte få påverka om du får jobba eller inte. Alla har vi svårigheter i livet då och då, troligen också din chef.

Ta hand om dig!

Hälsningar

Lovisa

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej. Har finland nått politiskt parti med samma värderingar som sverigedemokraterna?
Mvh. Hej
Läs mera

Förlåt, men vill helst skriva hela frågan i hemliga rutan. Detta känns för privat.
Läs mera

Jag har starka funderingar om att jag skulle ha adhd och bpd men jag vet inte vem jag ska prata med om det här, hur går det till att få en diagnos och sånt, borde jag vänta tills jag är äldre?
Läs mera