Herpes

02.01.2016
Jag har just fått herpes och mina vänner vet och fast jag sagt att de e privat så om jag är med några tjejer och t.ex super så brukar de allti komma fram, fö mina vänner tycker de e så komiskt att jag har herpes så de skrattar och säger akta er för herpes osv, och nu upptäckte jag i flera öl soel att det nämns om könssjukdomar så hur ska jag betee mig? ska jag dricka då och visa att jag har en könssjukdom? för dom pekade och skratta o sa ja skulle dricka men som tur var så var dom andra som inte visste distraherad på annat vis så klara mig utan att berätta vidare. va ska ja göra? ät mina vänner och hela situationen?
och en till fråga, visst smittar inte herpes vid oskyddat sex så länge man inte har utbrott? dasauto
Nuortenelama3

Ungdomsliv.fi - Nuortenelämä.fi svarar

13.01.2016

Hejsan.

Tack för din fråga. Tråkigt att höra att dina vänner inte klarar av att hålla tyst om din herpes. Det är inte roligt för dig om de retas med dej pga din sjukdom. Försök prata med dem, berätta för dem hur du känner. Det kan mycket väl vara så att ni i framtiden har ombytta roller, någon av dina kompisar kan också bli smittad av någon könssjukdom, skulle de då tycka det var roligt om du pratade högt om det åt andra vänner? För att sedan svara på din andra fråga, tyvärr kan herpes också smitta trots att det inte syns några synliga blåsor. Det är ändå vanligare att det smittar när det finns blåsor eller sår. Här kan du läsa mer om herpes: http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Herpes-i-underlivet/ Sköt om dej.

Hälsningar Eva-Maria Ungdomsliv.fi

Vår samarbetspartner Ungdomsliv.fi har svarat den här frågan. Frågan och svaret kommer att synas också på Ungdomsliv.fi Frågor -tjänsten.

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.