Herpes i ögat?

10.08.2019
Hej. Jag har haft ont i mitt högra öga i två dagar nu. Ett litet område vid ögonvrån har svullnat, rodnat och gör ont vid beröring. Också när jag blinkar och existerar gör det lite ont och känns obekvämt. Området runt själva svullnaden är också ömt och gör lite ont. (Svullnaden är inte stor men notabel). Det gör inte dödsont och det går att leva med tillsvidare men det gör fortfarande ont. Jag har googlat runt lite och kommit fram till att det möjligtvis skulle kunna vara herpes i ögat. Alla möjliga orsaker till herpes i ögat stämmer in på mig. Jag är förkyld, har nyss haft menstruation, varit i starkt solljus, haft stress, använt någon annans smink och hånglat med en kille. (vilket btw var första gången, whoop whoop). Tror ni det kan vara herpes eller är jag helt ute och seglar? Är det farligt? Bör jag vara orolig? Doktor? Behandling? Hjälp? - Hjälp denna tjej
Malin W N

Barnmorska och sexualrådgivare Malin svarar

13.08.2019

Hej tjejen,

Jätte svårt för mig att säga vad du fått i ögat, om det är herpes, då jag inte sett det. Jag rekommenderar att du visar upp det för din skolhälsovårdare eller en läkare på hälsovårdscentralen. Det kan också vara en annan hudåkomma, en lätt ögoninflammation eller en inflammerad tårkanal. Troligtvis kommer det snart att lägga sig, men blir det värre ska du definitivt visa upp det.

Kram!

Malin Wiik-Norrman

1 Kommentarer

  • O 11/08/2019 7:36pm (8 månader sen)

    Jag tror knappast att det är frågan om liv och död men det kan alltid vara bra att boka tid till doktor för eventuella mediciner/behandlingar.

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.