Sår på penis

12.06.2016
Hej.
Det är så att jag har några sår på penisen. Jag har också ganska torr hud på penisen och har haft det jätte länge alltså såren och torrheten. Var hos ungdomsmottagningen och dom sa att det såg inte konstigt ut. Men nu för några dagar sen fick jag ett till sår. Vet inte varför det blir så och jag har aldrig haft sex. Beni
Nuortenelama3

Ungdomsliv.fi - Nuortenelämä.fi svarar

16.06.2016

Hejsan.

Tack för din fråga. Fint att du varit och visat upp dina sår.

Eftersom du inte haft sex kan det inte vara frågan om någon könssjukdom. Den första tanken som slår mig är om du kanske tvättar dig för bra. Tvätta dig max en gång/dag och använd inte tvål. Tvål torkar ut, du skrev att du känner torrhet. Torrhet orsakar sår. Om så är fallet så kan du försöka smörja in din penis med tex hudolja från apoteket. Det kan ju också vara känslighet mot något klädtvättmedel. Borde du fundera på att byta mot ett klädtvättmedel för känslig hud.

Du skriver inte att det skulle klia. Om du känner klåda, ordentlig klåda, då kan det vara jästsvamp. Jästsvamp är ingen könssjukdom, det kan man få utan att ha sex. Om mannen får jästsvamp behöver han inte alla gånger behandla jästsvampen, den brukar bota sig själv. Det finns också receptfria salvor på apoteket att testa. Sedan det sista alternativet är att såren kommit av att du masturberat. Om du känner igen dig här, då rekommenderar jag att du använder ett glidmedel eller en hudolja när du masturberar för att undvika sår i fortsättningen.

Hoppas du fick svar på din fråga. Trevlig sommar! Hälsningar Eva-Maria, hälsovårdare&sexualrådgivare, Ungdomsliv.fi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.