GRAVID?

16.08.2019
Hei
Jag oroar mej över att jag är gravid. Kan det vara möjligt då min pojkväns kanske 15-20 min gamla spermier kom på mitt könshårs area och lite neråt. Detta skedde i början av maj kanske en och en halv vecka efter min mens. Efter det så fick jag någåt som liknade mens men aningen mindre eller så inbillade jag mej bara. Sen fick jag ”mens” igen den 11 juli men då mådde jag väldigt illa på alla möjliga sätt vilket jag int brukar. Men mensen var lika riklig ock lika lång som min ”normala”. Men nu är min mens väldigt sen vilket gör mej otroligt stressad och nervös. Vad är sannolikheten att jag är gravid? Flicka från helsingfors
luckan

UngInfo svarar

16.08.2019

Hej! 

Jag vet inte om jag har förstått dig rätt nu, men om du efter samlaget har fått din mens så är det inte möjligt att du är gravid. Det du beskriver att din mens har varit mindre eller nästan obefintlig kan bero på att mensen ibland kan vara oregelbunden eller helt och hållet utebli. I början när du har mens är det vanligt med oregelbunden mens. Men det kan också finnas andra orsaker till oregelbunden eller utebliven mens som exempelvis att stressa mycket eller att äta för lite. Jag rekommenderar att du kontaktar skolhälsovården eller din närmaste vårdcentral om du har frågor kring din mens.

För att vara gravid måste du fått in spermier i slidan och det sker nästan alltid genom slidsamlag. Men som svar på din fråga så är det inte möjligt att du är gravid om du har fått din mens efter samlag! :) 

Med vänliga hälsningar,

Ungdomsinformatör Louise Mannil  

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.