tidiga graviditetstecken?

20.09.2018
Hej!
Är det sant att man inte kan ha graviditetssymptom innan utebliven mens? Som typ redan några dagar efter befruktning?
Hur mycket stiger tempen vid en graviditet? Eller lämnar den på samma nivå som den är vid ägglossning? "Babysjuk"
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

01.10.2018

Hej.
Det är nog inga påtagliga graviditetssymtom man känner av dagarna efter befruktningen. Själva symtomen dyker upp först då det befruktade ägget fastnar i livmoderväggen och det börjar produceras graviditetshormoner. Visst kan man ha symtom redan innan mensen har uteblivit, men det måste ändå gå ett tag sedan befruktningen, och de symtomen är ofta så vaga att det är svårt att veta om de beror på en graviditet eller att mensen är på väg. (t.ex. att brösten är väldigt ömma).

Tempen är nog på samma nivå som i normala fall under en graviditet. Dagarna vid ägglossning kan den vara lite högre, men sedan sjunker den igen oavsett om man är gravid eller inte. Man går inte omkring med konstant förhöjd kroppstemp trots att man är gravid.

Kram

Tessi

4 Kommentarer

 • ? 05/10/2018 1:12pm (14 månader sen)

  Har ni glömt min fråga?..

 • ? 10/10/2018 6:53am (14 månader sen)

  ...?!!!

 • Tessi Backas 10/10/2018 7:58am (14 månader sen)

  Hej.
  Förlåt att du har fått vänta så länge! och vilken tur att du skickade in. I.o.m. att vi fick en ny hemsida så ser vårt program lite annorlunda ut, så jag hade i misstag skrivit ditt svar i "fel låda". Beklagar detta. Hoppas att jag är mer uppmärksam på det i framtiden.

  Kram
  Tessi

 • Issa 16/08/2019 5:31pm (4 månader sen)

  Jag är orolig jag är gravid. Min mens har inte kommit på fem dagar..o jag hade sex för tre veckor sedan kanske. Hjälp mig är jag gravid? O ja vi hade kondom. Fyller snart 14

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.