Dåligt självförtroende & stress

26.01.2021
På senaste tiden har jag fått en ”glowdown”, och blivit rundare och jag mår extremt dåligt av det. Vet att jag är fin som jag är men vill ändå bli ”finare” igen, har ingen aning hur jag ska göra. Jag orkar heller inte med skolan och har slutat göra läxor, eftersom att jag har långa dagar och är supertrött och känner mig nere när jag kommer hem från skolan. Jag minns knappt när jag kände glädje senast. :(
isa

Isa svarar

01.02.2021

Hejsan!

Tråkigt att höra att du känner så här. Det är tunga känslor du går igenom.
Det är skönt att höra att du vet att du är fin som du är, för det är du. Men ibland då ens mående inte är på topp kan det även påverka hur man ser på sig själv och sitt utseende.

Funderar också om du har du känt såhär tidigare? Många känner sig nere då det blir mörkare ute, dvs runt höst och vinter och det kan vara ett återkommande fenomen. Just denna vinter, eller det senaste året, har det varit tungt för många pga. Covid-19 och de restriktioner som funnits. Kan detta ha påverkat dig? Om dessa känslor fortsätter vore det bra om du kontaktade skolhälsovården så att du kunde få prata med någon professionell. Det kan underlätta enormt.

Något som också brukar göra att känslorna lättar är att skriva ner dem. Du kan ta ett speciellt häfte där du skriver ner hur du känner, hur dagen varit osv. Testa att ta en kort promenad om dagen för att få frisk luft eftersom det kan ge dig en energi boost och kan skingra tankarna. Du kan också skämma bort dig själv lite och göra nått du verkligen tycker om, t.ex fixa naglarna, fotbad eller en massage. Det viktigaste är att du är snäll mot dig själv och känner efter vad du orkar med just den dagen.


Jag hoppas att du hittar tillbaka till dig själv snart så att du får känna glädje :)

Ta hand om dig!
Mvh, Isa

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

hej, kan man bli antagen via betyg till arcada och novia om man är andragångssökande?
Läs mera

Hej!

Jag tänkte söka till kronoby povakos program, och har hört från en kompis att de har ett inträdesprov dit.

Vad går inträdesprovet ut på? är det ett fysiskt inträdesprov?
Läs mera

Hej!

Jag kommer söka till klasslärare i vår men undrar om urvalsprovet (vakava-provet) kommer ordnas på campus i Vasa eller på distans som förra året?
Läs mera

Hej, i min högstadieskola är flickorna och pojkarna indelade i separata gymnastikgrupper vilket jag kan tycka är bra för att alla ska våga ta plats och utvecklas. En del av oss flickor har disskuterat...
Läs mera