Sex problem

12.01.2018
Hej!
Jag vill ha sex men jag vet int med vem.
Jag runkade från 6 ålder.
Jag är 15
Jag vill ha so mycke sex men det finns inga tjejer som vill
Snygg kille
Liselott klippt

Ungdomsinformatören Liselott svarar

16.01.2018

Hej Snygg kille!

Äsch ja, men jag kan trösta dig med om att det är mååååånga killar där ute i vårt avlånga Österbotten som känner precis som du. Man kan vilja hur hårt som helst, men ändå inte ha några tillfällen att få det man önskar. Och så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara och det är inte så mycket du kan göra åt saken (såvida du inte tänkte dig in på en karriär som våldtäktsman, pervo eller äckel av något slag).

För du varken kan eller får tvinga någon att vilja ha sex med dig. Du får inte av både juridiska eller moraliska skäl, se hela #metoo diskussionen för förtydligande, men rent fysiskt kan du inte förmå en annan människa att tända på dig och vilja ha sex med dig. Det är helt enkelt omöjligt, inte bara pga den fria viljan vi alla fötts med, utan för att man inte kan tvinga fram sexuell upphetsning. Den ligger dessutom mera mellan öronen än mellan benen, hur osannolikt det än verkar när puberteten och allt därikring verkar göra så att den där ena lilla delen eller området av kroppen styr väldigt mycket av ens viljor och behov. Den psykiska biten ska nog stämma för att man ska vilja ha någon, och då brukar det inte räcka med att någon har tex snygga abs, utan då är det nog mer vad som kommer ur munnen på den typen.

Eventuellt skulle du kunna råka på någon tjej som också är så kåt att hon skulle kunna tänka sig att ta vad som än erbjuds - för visst kan tjejer vara lika sugna som killar - men det brukar inte vara det smartaste ändå att bara följa sina lustar som ett djur. Människorelationer brukar ha en tendens att vara mer komplicerade än så och inte sällan blandar sig sådant som känslor, romantiska förhoppningar eller till och med kärlek i någon form sig med i spelet. Det är nog mest i porrfilmer och i vissa killars skrythistorier som "alla tjejer kastar sig över rörmokaren" och vill ha sex så där pang på bara. Och även när man försöker sig på KK:n eller onenights eller andra ragg, så tenderar de mänskliga relationerna att blanda sig i.

För så är det ju ursprungligen, sex är liksom inte meningen att vara någon sport man får utöva precis när man känner för det med no strings attached. Förutom det rent reproduktiva (skapa barn), så är sex till och med biologiskt utfunderat så att det skapar känslomässiga band (bland annat för att föräldrarna ska gilla varandra nog för att hålla ihop, vilket förbättrar barnets överlevnadschanser). Under sex frigörs bland annat hormonet oxytocin, som gör att man känner sig känslomässigt närmare den man har sex med.

Så mitt råd är att gå via känslorna hellre än låta lusten leda dig. Hitta en tjej som gillar att umgås med dig, som gillar dig för din humor eller omtänksamhet eller liknande personlighetsdrag, och skapa en relation med henne. Då kanke, med lite tur, leder den fram till en sexuell relation också. Och tills dess så får du bara stå ut med kåtheten, som miljontals ungdomar före dig. Den tar inte död på dig, du kommer inte att bli knäpp av den eller explodera eller något. Det är helt naturligt att vara kåt stup i kvarten när man är ung, och det är inte alls något ovanligt eller onormalt att man börjar pilla på sin egen kropp långt innan puberteten. Helt biologiskt igen, så tycker även pojkbebisar att det kan vara skönt att krama och dra i sin snopp, men det är först i puberteten som könsmognaden gör att man kan få utlösning och orgasm. Och tur att man kan fixa det åt sig själv då, så att man kan få en viss tillfredsställelse och övning utan att behöva en annan människa för att få det.

Så tålamod, tålamod. Den som väntar på något gott...

Hälsar Liselott

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar