Kärleken och sexet

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kärleken och sexet!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kärleken och sexet" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Förälskad" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Förälskad.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

telefonsex
12.10.2017
Hej. jag undrar om man kan förlora oskulden med telefonsex?
Visa hela frågan och svaret
Hej. jag undrar om man kan förlora oskulden med telefonsex? /nikkii
tessi2016
Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar:
Besvarad: 12.10.2017

Hej.

Det är egentligen en ganska intressant frågeställning. Rent medicinsk menar man ju med att "förlora oskulden" att man har penetrativt sex tillsammans med en annan person, vilket man ju inte gör om det sker bara via telefon, MEN å andra sidan kan telefonsex vara en väldigt intim upplevelse som man kanske känner på väldigt många plan - vilket inte alltid behöver vara fallet då det gäller penetrativt samlag.

Så huruvida du vill räkna det som att du förlorar din oskuld eller inte genom telefonsex är nog upp till dig själv. Medicinskt är det inte det - men emotionellt kan det vara åtminstone lika stort. Och samma regler gäller i telefonsex som i sex överhuvudtaget, d.v.s. att det skall vara med ömsesidig respekt, tryggt, och att man inte MÅSTE ställa upp på någonting man inte vill.

Kram

Tessi

Skriv kommentar
Mollom CAPTCHA
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Läs liknande frågor i kategorin "Sex och sexualitet"

vet inte vad jag vill Hej jag har aldrig kunnat tänka mig att va tillsammans med en annan tjej har alltid tyckt att folk som är tillsammans med samma kön som man själv har vill bara va annorlunda o sticka ut och att dom är äckliga men samtidigt har jag alltid haft svårt att va intresserad av någon kille bara om han har muskler och tatueringar och är äldre än mig annars killar i min klass har jag aldrig vart intresserad utav men nu har jag en kompis som jag alltid märkt gillat mig som mer än en vän genom sättet hon tittar på mig och typ behandlar mig asså hon bryr sig för mycket om saker hon inte har något med att göra men jag har alltid tänkt att jag kanske bara inbillar mig för vi är ändå bra vänner även om vi inte kännt varandra så jättelänge men för några dagar sen bråka vi för att jag hade blåmärken av min kille vilket hon fatta för hon känner honom men jag vägra erkänna så vi bråka och hon kysste mig vilket jag gillade jag kysste henne tillbx vilket det "bekräftade" för henne att det va ok för vi gjorde det igen senare den dagen och jag vet inte vad jag ska göra jag gillar henne verkligen och jag tycker att hon är snygg har alltid trott att tjejer som gillar andra tjejer är fula och feta och sånna som färgar håret rosa/grönt och töjer öronen och har piercingar som en tjur eller är jättefula och bryr sig inte om att sminka sig eller att ha på sig snygga kläder och är så fula så ingen kille vill ha dom just för att dom enda tjejerna jag känner som har flickvänner är typ så ovanliga men jag har alltid tyckt att min kompis är snygg dessutom så har hon haft många killar oxå och jag gillar henne verkligen men vet inte om jag gör det på det sättet och även om jag gör det så vet jag inte vad jag skulle kunna säga till mina föräldrar dom skulle nog dampa min mamma är kristen och hon har ibland kommenterat sånt att det inte är ok och att folk som håller på så är bara uttråkade och har något fel i huvudet och jag vet inte vad jag ska göra har inte träffat eller pratat med henne så mycket mer sen dess och vet inte hur det kommer va eller hur jag vill att det ska va haft jättemycket ångest över det. Är rädd för att förlora henne eller att mina föräldrar ska hata mig dom skulle nog aldrig kunna acceptera något sånt... Läs mera Kåt Hej jag är en tjej som är kåt ganska ofta. Jag brukar kolla på porr o bli jätte kåt o tänker att jag skulle kunna ha sex med vem som hellst just i den stunden. Men vad skulle jag kunna göra för att få orgasm eller en njutning av nått slag för jag vågar inte pulla mig själv... Läs mera onanera hej jag brukar onanera ganska ofta och har gjort det i mer än 2 år. Men jag har ett litet problem: jag onanerar i kanske 5 minuter å sen är jag inte upphetsad mera, och så är det alltid. Jag har provat alltmöjligt men det funkar inte riktigt... Läs mera

Tillbaka till Kärleken och sexet

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!