FIttan

10.01.2019
hej om jag är inte oskuld och kommer inte ha sex i några år kommer jag bli tajt då i g punkten zzz
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

15.01.2019

Hej.

Jag tror att vi får börja med att reda ut begreppen lite. Som jag förstår det på basen av din fråga så är du alltså inte oskuld, och din fråga gäller huruvida ditt underliv kommer att bli tajtare om du inte har penetrativt sex på några år?

G-punkten har ingenting alls att göra med detta. G-punkten är ett område på främre väggen inuti din slida. Som område kan inte G-punkten vara "tajt" och själva området påverkas knappast vare sig hit eller dit om du har sex eller inte.

Din slidöppning kan delvis förändras om du inte har penetrativt sex på länge. Slemhinnan får då vara relativt ostörd. Men huruvida man är "tajt" eller inte handlar mer om muskler än on slemhinna, och musklerna kan du träna och hålla starka trots, och framför allt genom, sex. Om du regelbundet gör knipövningar (d.v.s. spänner - och slappnar av musklerna i underlivet så hjälper du till att hålla dem starka. För tjejer i din ålder brukar det inte vara ett problem att musklerna skulle vara för uttöjda eller svaga, utan det är snarare efter att man har fött barn som det kan bli ett problem. Men sex i sig kan också vara skönare om man har starkare muskler i underlivet och vet hur man skall spänna eller slappna av dem, så jag tror att det skulle gynna alla att hålla dessa muskler i skick.

Börja t.ex. med att spänna musklerna i underlivet medan du väntar på hissen eller alltid då du åker rulltrappa. Gör det till en vana. Spänn musklerna, räkna till tio och slappna sedan av. Tänk på det som att slidöppningen är en mun som du försöker knipa ihop så mycket du kan - då använder du rätt muskler.

Jag tycker med andra ord inte att du skall oroa dig över att inte vara tillräckligt tajt, det är någonting man själv kan påverka väldigt långt.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.