anmäld?

23.09.2021
Hej! jag köpte en sak till mitt ex då vi ännu var tillsammans å då fick jag låna den. Då vi gjorde slut ville jag inte ge tillbaka det för kände ju liksom att då jag köpt det har jag rätt till att behålla det. men jag kanske har fel. men nu säger hon att hon kommer anmäla mig. kommer jag då åka fast för stöld eller vad? fattar noll. ska jag bara ge tillbaka det för att undvika anmälning? hon manipulerade mig massor under förhållandet och allt slutade på ett dåligt sätt så skulle inte orka med nått sånthär då jag mår så psykiskt dåligt redan… Anonym
Ida Sulin

Juristen Ida svarar

29.09.2021

Hej!

Du skriver i din fråga att du köpt en sak till din ex, men att du sen lånat den och ännu har saken. Nu vill ditt ex ha den tillbaks. Om man gett en sak i gåva till någon annan så innebär det att äganderätten till föremålet har övergått, dvs. din ex är ägare till saken och hon har rätt att kräva att du lämnar tillbaks den.

Det kan säkert kännas jobbigt att behöva vara i kontakt med ditt ex och dessutom lämna ifrån dig saken. Kanske det ändå är värt att se saken just som en sak, och inte något mer - att lämna tillbaks den kanske kan rensa luften?

Hälsningar,

Ida

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag och mina vänner brukar köra med 50cc motorer på cyklar. Vi undrar vad konsekvenserna kan vara med detta och vilka straff man kan fö om aman blir stannad.
Läs mera

Vad är straffet om en minderårig röker/snusar
Läs mera

Hej! På senaste tiden så har cykel motorer blivit ganska populära och jag undrar om dom är lagliga? Jag vet att dom får bara gå i 25kmh och dom måste ha trampor och lampa fram och bak och hjälm måste ...
Läs mera

Hej, pga grupptryck vill jag nästan trimma min moppe.(ca. 70kmh)
Vad får jag för staff för det?
Läs mera