Gillar en lärare

12.10.2009
Jag gillar en ung lärare i min skola. Han är skiit-snygg!! Jag tror tyvärr att han har fler "unga" beundrare. Men inte är det allafall några jag känner så väl. Dessutom har han (allafall enligt en av mina vänner) ett barn och såklart då också en fru/flickvän. Men jag älskar honom! Han är så underbar..Jag brukar säga "hej" åt honom och han svarar typ "hej", men aldrig vågar jag säga mer eller fråga nåt...Önskar jag vore lite modigare! Men jag tycker så mycket om honom, och drömmar ofta om honom...Men ett som är dåligt är att han INTE har mig/min klass/grupp i något ämne, heller...Jag är snart 13, han 26...Jag vet att det finns par i så mycke åldersskillnad!
25.11.2011

Hej tjejen!

Ååå, vad jag känner igen mig! Jag var också helt döförälskad i en lärare när jag gick i högstadiet - men det blev såklart aldrig något som helst av det. Så småningom insåg jag att det ändå aldrig kunde bli något mellan oss, och förälskelsen gick nog över. Jag kunde ganska snart se på honom som vilken lärare som helst, utan att ens skämmas över att jag faktiskt hade drömt romantiskt om honom.

Det är helt enkelt så med kärleken att man kan känna något för helt "fel" person, bara för att man tycker om någons utstrålning eller utseende eller att man känner att man har en bra personkemi med den personen. Kärleken ÄR faktiskt rätt blind. Dessutom söker man automatiskt en viss typ av människor att bli kär i och det är tyvärr väldigt vanligt för unga tjejer att bli kär i mycket äldre killar. Speciellt sådana som är "förbjudna" eller som man vet innerst inne att det helt säkert INTE finns någon chans att det faktiskt ska bli något med. Det känns tryggt att vara kär på avstånd. Att vara kär i någon närmare ens egen ålder är mycket mera pirrigt, eftersom man faktiskt kan bli ihop med den människan, kyssas osv. En kille i din egen ålder eller lite äldre KAN ju bli kär i dig tillbaka!

För tyvärr är det så att om du fortsätter att vara kär i den här läraren så kommer du 100% säkert att bli besviken. För även om han skulle få några varmare känslor för dig - vilket jag kan säga redan nu att han aldrig kommer att få - så FÅR han INTE göra något alls åt det! Enligt Finlands lag så är du ett barn och han fullvuxen och skulle han börja tycka om dig mer än som lärare eller ens röra dig på ett sexuellt sätt så blir han en pedofil. Alla skulle tycka väldigt illa om honom och anse att han beter sig moraliskt väldigt fel.

Dessutom är det tyvärr så också att människor i medeltal brukar bli kära i personer som är i ungefär samma ålder som en själv. Det är biologiskt och psykologiskt det rätta - det är inte naturens mening att det ska vara en stor åldersskillnad. Visst finns det par som har en stor åldersskillnad, men då är båda två vuxna!

Så om den här läraren är en normal, psykiskt frisk människa, så tycker han om tjejer i ungefär sin egen ålder. Och om han, som du säger, har ett barn och troligen alltså en flickvän eller fru som är mamma till det här barnet, så hoppas jag att han är jättekär i henne. Och att förstöra deras familjelycka är nog inte något som någon person vill eller ska göra.

Så det enda jag kan råda dig till att göra är att glömma honom. Även om det känns mycket mer nervöst så tycker jag att du kunde försiktigt börja spana in killar i din egen ålder. Om du fortfarande går i lågstadiet så ja, tyvärr, killar är oftast mindre mogna och utvecklade än tjejer i samma ålder och pojkarna på din klass kanske känns som barnsliga småpojkar - och det kan även en del killar i högstadiet vara. Men kanske det finns någon i grannbyn? Är du i högstadiet så finns ju där killar av alla de sorter. Kanske din drömkille går på parallellklassen? Har du tittat?

Mitt råd är alltså: glöm läraren! Ett varmt lycka till med att hitta en bättre kille att bli kär i, hälsar

webbredaktören Liselott

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Har snapat med en kille i några dagar, men enda sedan vi började skicka åt varandra har han varit dryg med att öppna mina snapar. När han väl svarar skickar han alltid snällt. Men både idag och igår h...
Läs mera

Hur får jag större penis för mina kompisar vill ha rövsex med mig
Läs mera

Hej! Jag undrar varför min pojkvän inte verkar vilja träffa min släkt, jag tycker det ändå är ganska viktigt men kanske han tycker det är för tidigt eller är nervös?
Läs mera

Hej decibel!
Min fråga är ganska simpel eller jag vill snarare ha ett råd bara. Jag har under tre veckors tid skrivit med en kille och nyligen bestämt att vi ska träffas om två veckor. Vi bor i olika...
Läs mera