Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Knöl på ögonbrynet
13.11.2017
Hej! Jag har fått en knöl på slutet av ögonbrynet... Klämmer jag pp den så försvinner den men sedan "kommer" tillbaka. Den är liksom ganska hård men ändå inte för hård om man kan säga så? Har haft den där i ca 3 veckor nu... Är väldigt orolig.
Visa hela frågan och svaret
Hej! Jag har fått en knöl på slutet av ögonbrynet... Klämmer jag pp den så försvinner den men sedan "kommer" tillbaka. Den är liksom ganska hård men ändå inte för hård om man kan säga så? Har haft den där i ca 3 veckor nu... Är väldigt orolig. Orolig tjej
Decibel Sanna2
Kosmetologen (och ungdomsinformatören) Sanna svarar:
Besvarad: 20.11.2017

Hej, det låter inte som något farligt, antagligen en talgansamling, lite som en pormask/liten finne. Men om du är orolig tycker jag att du ska gå till skolhälsovårdaren och visa upp knölen. Du kan också testa att sätta något lokalbehandlingspreparat på knölen, tex tea tree olja (från Apoteket eller Hälsokostaffären) som är antispetiskt och ändrar ph-värdet i huden så att bakterier som ger finnar inte trivs. Det finns också andra stift och liknande som man sätter direkt på finnen/knölen du hittar dem på Apoteket, Kicks, Emotion och andra kosmetikaffärer.

Gå och visa till skolhälsovårdaren om det känns otryggt, bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite.

Många kramar från kosmetologen och ungdomsinformatören Sanna

 

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!