Ppiller

10.06.2021
Hej!
Jag glömde ett av mina ppiler i fredags och hade oskyddat sex (3;e veckan/raden) enligt Umo var det inte farligt om jag äter ihop mina kartor vilket jag hade tänkt att göra. Dock hade jag oskyddat samlag nu på tisdag och glömde mitt ppiller nu på onsdag morgon (sista ppillret av hormontabletterna på kartan). Måste jag ta ett dagenefter då? Är jag skyddad om jag tar ett dagen efter piller och äter ihop mina kartor eller borde jag vara orolig?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

11.06.2021

Hej,

Kanske det skulle vara bäst om du tog ett dagen efter piller och åt två kartor ihop. Eftersom du har glömt två piller under samma karta så finns det alltid en risk att det ledde till ägglossning, och om den redan hade inträffat så kan inte dagen efter pillret påverka saken, men det är värt ett försök ändå.

Du skall vara medveten om att det att du äter två kartor ihop och tar ett dagen efter piller kan göra att din blödning blir oförutsägbar. Du kan få mellanblödningar - eller också blir din blödning sen sedan då den borde komma. Och för säkerhets skull skall du testa dig för graviditet om tre veckor - bara för att vara helt säker på att du inte är gravid.

Ingen stress, nu gör du helt enkelt det du kan och vi håller tummarna.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag har alltid haft svårt att lista ut min egna sexuella läggning men nu för tillfället är jag ute som bisexuell både för mig själv och några vänner. Känner mig jätte bekväm och är glad att jag ä...
Läs mera

Hej jag är rädd. Vill inte att nån ska räkna ut vem jag är och vilka jag pratar om men länka gärna till nånstans där jag kan få hjälp för behöver få prata om det här innan nåt händer.
Läs mera

Hej jag har ett problem har varit tillsammans med min kille i snart ett år och jag har helt tappat sexlusten men bara för honom. Dom fösta månaderna var det inget problem men i vintrast tappade jag ba...
Läs mera

Hej!
Jag undrar som tjej vad man ska göra efter sex? Även fast killen inte kommer inne i en? Är det något skillt man ska göra som tex gå på toa.
Läs mera