Problem

25.04.2021
Hej! Nu behöver jag lite råd för jag behöver verkligen ett jobb och jag har nog sökt till alla företag i närheten tror jag men ingen svarar eller tar emot nu i Corona tider, vad ska jag göra?
Torbjorn Strand

TE-byråns representant Torbjörn svarar

29.04.2021

Hej,

tack för din fråga. Det är verkligen inte lätt att hitta sommarjobb eller jobb överlag i dessa tider. Det har ju märkts av att efterfrågan på arbetstagare är på väg att öka, fast att få nys om de jobben som just passar en själv är ju utmaningen. Det verkar också som att du redan provat olika saker och har grunderna i skick. För att kunna kartlägga mer om din situation och hitta en lösning åt dig, så hänvisar jag till vår tjänst arbetsträning. Kort info om detta:

Arbetstränaren hjälper till med att söka en möjlig arbetsplats åt och med dig, t.ex. genom att kontakta potentiella arbetsgivare inom olika branscher och ge tips om lediga arbetsplatser. Vid behov kan även arbetstränaren följa med dig till arbetsplatsen, både vid företagsbesök och vid eventuell anställning.

Kontakta TE-byrån, antingen genom att skicka en kontaktbegäran till TE-byrån via Mina e-tjänster eller genom att besöka kontoret.

Eftersom ditt behov är att snabbt få arbete, är det bra du nämner det och att du behöver hjälp nu. Det går nog ännu att hitta jobb inför sommaren.

Du kan också kolla om staden eller kommunen ordnar någon kurs eller annat som du får betalt för, ibland finns det sådana. Du kan också ta reda på om de erbjuder sommarjobssedlar, som underlättar anställning för sommarjobb.

Lycka till!
Mvh, Torbjörn

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

hej! jag har ett arbete där jag var tredje mpnad får ett nytt tre månaders arbetskontrakt. Hur länge får de göra så? Får de fortsätta så föralltid eller måste dom vid något tillfälle ge mig ett "tills...
Läs mera

Hej!
Jag mår dåligt över sommaren eftersom jag jobbar så mycket. Jag har ingeting emot att jobba men känner att jag inte kommer kunna göra något kul i sommar alls. Alla mina vänner jobbar måndag-fred...
Läs mera

Hej!
Jag har dansat i en dansskola i 10+ år och tycker mycket om att dansa och uppträda. Jag har aldrig varit intresserad av att jobba med dans som äldre, men på senare tid har jag funderat och kommit...
Läs mera

Hej? Jag skulle vilja skapa musik men vet ej hur man går till väga?? Vad behöver man för grejer! Pogram mm? Var finns det någon utbildning?
Läs mera